Billy Bob Thornton otkrio razlog zašto je propao njegov brak s Angelinom Jolie

Piše: Redakcija

U braku su proveli tek tri godine, no Billy Bob Thornton i danas se sjeća samo lijepih stvari vezanih uz Angelinu Jolie. U svom posljednjem intervjuu napokon je otkrio i pravu istinu o ogrlicama s bočicama krvi, koje su oboje nosili oko vrata

Iako su u braku bili prije 15 godina, od 2000. do 2003. godine, glumac Billy Bob Thornton ima samo riječi hvale za svoju bivšu suprugu, 43-godišnju Angelinu Jolie.

– Tog se vremena prisjećam s radošću. Angie je i dalje moj dobar prijatelj, ona je divna osoba i sve što radi ima smisla. Snima filmove koji su njoj važni, bez obzira hoće li postići uspjeh ili ne, ona i dalje vjeruje u njih i ja ću je zbog toga uvijek poštovati – otvorio je svoju dušu 62-godišnji glumac.

Kako je rekao, mediji im nisu bili niti najmanje blagonakloni.

– Mnoge stvari koje su o nama napisane su pretjerane. Nije bilo tako ludo kako se pisalo.

Time je zapravo aludirao na jednu stvar koja im je, u javnosti, obilježila brak – ogrlica s malim bočicama u kojima su nosili krv svojih partnera.

– Stvar s ogrlicom bila je sasvim jednostavna. Došli smo na ideju da s olovkom se upiknemo i istisnemo tačkicu krvi u bočicu, kako bi mogli nositi oko vrata kada smo razdvojeni. No, kada je to došlo u medije, ispalo je kao da kantu krvi nosimo oko vrata – prisjetio se Thornton.

Kada je riječ o kraju njihovog braka, glumac je rekao:

– Jednostavno smo bili sasvim različiti. Svijet je njena pozornica, a ja imam strah od ljudi i javnog prostora. To je vjerovatno i jedini razlog zašto više nismo zajedno. Jednostavno smo odabrali svatko svoj put u životu.

Billy Bob Thornton već je govorio o svom braku s Angelinom, i to tokom 2016. godine, nakon što je ona podnijela papire za razvod od Brada Pitta.

– Nikada se nisam osjećao dovoljno dobrim za nju – rekao je tada, dodajući kako se nikada nije osjećao ugodno u Hollywoodu, okružen bogatašima i ‘važnim’ ljudima. Danas je u braku s Connie Angland s kojom ima 13-godišnju kćerku Bellu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti