Šta joj je teže palo: Meghan Markle se zbog ljubavi odrekla karijere, ali i hrane koju voli

Piše: Redakcija

Meghan Markle morala se mnogo toga odreći zbog braka s princom Harryjem. Osim karijere, Meghan se morala odreći i svoje omiljene hrane – morskih plodova, prenosi Index.hr.

Naime, članovima kraljevske porodice zabranjeno je jesti morske plodove kako ne bi riskirali moguće trovanje želuca, pogotovo tokom internacionalnih putovanja.

-Ne želimo da član kraljevske porodice dobije ozbiljnu reakciju uslijed otrovanja hranom, pogotovo tokom dužih i udaljenijih putovanja- kazao je kraljevski batler Grant Harrold.

Nema sumnje da je Meghan ovo veoma teško palo pošto je u jednom intervjuu za The New Potato magazin otkrila da bi njen idealan dan što se hrane tiče uključivao gomilu morskih plodova.

-Ležerna večera s morskim plodovima i tjesteninom, uz koktel Negroni- rekla je tad Meghan.

Članovi kraljevske porodice navodno ne jedu ni popularni fois gras, no ne zbog hranidbenih restrikcija, već zbog zabrinutosti za dobrobit životinja (guska ili patka se intenzivno hrane kako bi nastala enormno velika jetra).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti