Novi projekt režisera Harisa Dubice: Edin Džeko u ulozi glumca

Piše: Redakcija

Osim što je vrhunski fudbaler, Edin Džeko je pokazao da mu ni gluma nije strana. Bh. dijamant se pojavljuje u reklami za jedan operater, i sudeći prema reakcijama, Džeko odlično glumi baš kao što pruža sjajne partije u dresu „Rome“. Svojim glasom ovom projektu je doprinio i bard bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović.

– S obzirom na to da se poznajemo duže od 10 godina atmosfera na snimanju je bila odlična, a Amra je bila velika podrška Edinu. Bilo je jako zabavno i mnogo smo se smijali. Zahvalan sam Fudbalskom klubu „AS Roma“ što su nam izašli u susret sa svojim prostorijama. Edin je multitalenat, i zaista mislim da bi bio jako uspješan sve i da nije postao sportista. Ima tu pozitivnu energiju, jako je ljubazan i gostoprimljiv. Dan nakon snimanja je vodio cijelu ekipu na ručak u jedan italijanski restoran u kojem je čest gost, a u njegovu čast dodali su u jelovnik jelo koje se zove “Bosnia Pasta”.

Jako mi znače projekti s osobima koje mnogo cijenim. Edina volim zato što je veliki humanista i uzor nama Bosancima. On je najveći ambasador BiH. Kada negdje u svijetu kažem da sam iz BiH, odmah me pitaju Džeko? Pjanić?, je li to odakle su oni?. I s Emirom Hadzihafizbegovićem se rodilo veliko prijateljstvo. Bili smo sedam dana u New Yorku na Film Festivalu i bilo nam je jako zabavno. Nekako smo i mnogo slični – kaže Haris Dubica, uspješni režiser spotova.

Dubica iza sebe ima zavidan portfolio, osim s Džekom i Hadžihafizbegovićem do sada je sarađivao i sa zvijezdama kao što su: Dino Merlin, Lepa Brena i mnogi drugi.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti