Blizanci, Bikovi, Škorpije…Šta im pokloniti za Novu godinu?

Piše: Redakcija

Ovan

Ovnovi su veoma aktivni i uvijek se trude da budu u dobroj formi, posebno tokom praznika, tako da je sportska oprema uvijek dobar poklon za njih. Osobe rođene u znaku Ovna vole crvenu boju, pa ako im kupite šal ili kapu u boji brusnice, nećete pogriješiti. Ukoliko je vaš partner u horoskopu Ovan, iznenadite ga kartama za neku sportsku manifestaciju ili mu snimite disk sa pjesmama njegovog omiljenog izvođača.

Bik

Bikovi cijene sve što ukazuje na njihovu senzualnost. Bilo da se radi o čokoladnim pralinama, šarenoj tapiseriji ili ćebetu od kašmira, sve je to dobar izbor za jednog Bika. Bikovi su hedonisti i vole da uživaju i troše novac, pa će sitnica s etiketom iz njihove omiljene prodavnice biti pun pogodak. Zapamtite Bikovima je mnogo važniji kvalitet od kvantiteta, pa će mu bočica skupog parfema biti draža od skladišta nekog drugog jeftinijeg.

Blizanci

Oštroumni Blizanci vole sve što ukazuje na njihov intelekt. Interesantna knjiga, ili pretplata za magazin, koji zahtijeva angažovanost malih sivih ćelija uvijek je dobar poklon za Blizance. Ovaj znak brine i o svom izgledu, posebno rukama, pa će ih neki pafermisani losion ili svjetlucavi prsten oduševiti. Ukoliko se radi o stvarno posebnom Blizancu, možete ga obradovati i najnovijim telefonom ili aplikacijom, koja će mu omogućiti da bude u kontaktu sa svim svojim prijateljima.

Rak

Sentimentalni Rakovi vole poklone koji imaju ličnu poruku i značenje. Svaka rukotvorina koju ste vi napravili, bilo da se radi o slici, džemperu ili kolaču, sigurno će ih oduševiti. Rakovi posebno vole srebro, pa će ram za slike ili ogledalo sa monogramom biti odličan poklon. U skladu sa svojim znakom Rakovi vole tečnost, pa će i boca kvalitetnog vina, fensi čajnik ili aparat za kafu, također biti dobra ideja. Za Rakove koji vole da pokažu svoje umijeće u kuhinji dobar poklon bit će i kuvar sa rijetkim specijalitetima.

Lav

Lavovi vole poklone zbog kojih će se osjećati i izgledati veličanstveno. Asesoar za kosu, kozmetika i drugi proizvodi za njegu bit će odličan poklon za ovaj samosvjesni znak. Lavovi vole dramu i poklone koji u sebi imaju dozu flerta. Karte za operu, zlatan nakit ili veš sa animal printom pravi su izbor za ovaj vatreni znak. Lavovi vole i da se kockaju, pa će srećka ili posjeta kazinu također biti lijep poklon za ove mačke. Ukoliko želite da im kupite komad garderobe imajte na umu da Lavovi vole sve što je u boji zlata, crveno ili ljubičasto.

Djevica

Djevice vole praktične poklone. Aparat za pravljenje hleba ili električna bušilica bit će dobar poklon za Djevicu. Osobe rođene u znaku Djevice poznate su i po svom besprijekornom izgledu. Mirišljavi sapuni, losioni i šamponi koje je proizvela kompanija koja brine o zaštiti životne sredine, vjerovatno će ih obradovati. Djevice su čuvene i po svojoj organizovanosti i vrednoći pa će sat ili kožni rokovnik biti savršan poklon za njih. Možete pokušati i sa poklon korpom organske hrane.

Vaga

Vage imaju poseban afinitet prema muzici, pa će play-lista napravljena samo za njih biti veoma zahvalan poklon. Ukoliko se radi o posebno dragoj osobi, poklonite joj dvije karte za koncert, jer Vage ništa ne vole da rade same. Rođeni u ovom znaku, kao što mu ime kaže, vole balans, pa će aromatizovane svijeće također biti dobar izbor. Ukoliko i dalje ne možete da se odlučite šta da poklonite Vagi, buket crvenih ruža i čestitka sa posvetom, koja će stići na njihovu adresu dobra su ideja.

Škorpija

Škorpije su po prirodi misteriozne, pa će poklon koji na neki način ocrtava ovu njihovu osobinu biti idealan. Dizajnirane naočale za sunce, šal ili kapa pomalo nemarnog izgleda dobar su izbor za Škorpije. Ovi ljubitelji misterije uživaju u pričama sa ćudljivom, sumornom atmosferom, pa će kolekcija iz žanra “film noar” biti odlično prihvaćena. Glasine o seksualnom apetitu ovog znaka, na vašu sreću, su tačne, pa će zavodljiv veš biti od koristi. Što se kozmetike tiče, Škorpije će cijeniti ako im poklonite tretman za dubinsko čišćenje lica.

Strijelac

Kada su Strijelci u pitanju njima je kod poklona najdraže kidanje ukrasnog papira. Ukoliko im se poklon ne sviđa oni će vam to otvoreno reći. Da bi izbjegli javnu kritiku, poklonite im opremu za kampovanje. Ovi ljubitelji životinja vole sve poklone koji su povezani sa njihovim ljubimcima. Kalendar sa slikama njihovog ljubimca sigurno će im izvući osmijeh na lice. U krajnjem slučaju apetite ovog znaka željnog putovanja, možete nahraniti i jednim atlasom ili turističkim vodičem.

Jarac

Jarčeve, koji su opsjednuti svojom karijerom, uvijek će obradovati poklon koji će im pomoći da napreduju u poslu. Kožna tašna za laptop ili atkovka sa njihovim monogramom, bit će cijenjen poklon. Suprotno shvatanju mnogih, Jarčevi nisu samo radoholičari, već vole i da se zabave. Ovaj horoskopski znak ima uvrnut smisao za humor, pa će DVD kolekcija serije “The Office” biti dobar izbor. Jarčevi vole i luksuzne poklone, koje inače ne mogu da priušte, kao što je svileni bademantil.

Vodolija

Ovaj vazdušni znak je veoma nepredvidljiv i nikada ne možete znati gdje su i šta rade. U jednom trenutku krstarit će nebom, skakati iz aviona, a već u sljedećem tražit će svoj mir u jogi. Ipak, ovaj uvrnuti znak uvijek će vam biti zahvalan ako mu poklonite najnovije čudo tehnologije. Ukoliko želite da im poklonite nešto malo ličnije, napravite album sa slikama sa vaših putovanja i drugih uzbudljivih događaja. Možda to ne pokazuju, ali Vodolije su izuzetno vezane za svoje prijatelje. Još uvijek vam nedostaje ideja? Paket čarapa su dovoljno uvrnut i praktičan poklon za ovaj znak s osjetljivim člancima.

Ribe

Još jedan horoskopski znak koji spada u ljubitelje mistike. Ribe će vam biti zahvalne na poklonu koji će im dozvoliti da pobjegnu u svoj svijet mašte, daleko od surovosti stvarnog svijeta. Flaša šampanjca, kaliodoskop ili najljepše bajke bit će savršen poklon za vaše ribice. S obzirom da spadaju u vodene znake, Ribe vole mirišljave soli za kupke, pjenušava sredstva za čišćenje lica i gelove za tuširanje. Ukoliko želite da im poklonite nešto stvarno posebno, digitalni fotoaparat bit će odličan poklon za ove rođene fotografe. Želite nešto romantičnije? Knjiga poezije sa posvetom uvijek je dobar izbor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti