Pizzu cijeli život jedete pogrešno: Ispravan način mogao bi vas iznenaditi

Piše: Redakcija

Pizza je mnogima omiljeno jelo, no većina nas je jede krivo. Tako barem tvrdi poznati chef Stefano Cirene, čiji je restoran prošle godine osvojio nagradu za najbolju pizzu u Australiji.

Kako vam ne bi ispadali sastojci, ovaj poznati kuhar savjetuje da pizzu preklopite na način kao na slici:

– Jednostavno otkinete koricu pizze, zatim spojite lijevu i desnu stranu. Pizza mora biti mekana. To je prvo pravilo kod napuljske pizze. Nikad ne smije biti hrskava – rekao je Cirene, piše Daily Mail.

Naime, ako pizzu preklopite prema njegovim uputama, na taj vam se način umak neće prosipati, a svi će sastojci ostati na svome mjestu. Razlog zašto je treba jesti na ovaj način je taj što je u Napulju pizza u prošlosti bila ‘ulična hrana’ koja se jela s nogu, baš kao sendvič.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti