Melania napravila opasan gaf: Porukom na jakni zgrozila svijet

Piše: Redakcija

Prva dama Melania Trump utjecala je na svog supruga predsjednika Donalda Trumpa i on je u srijedu potpisao izvršnu uredbu kojom ukida odvajanje porodica ilegalnih migranata. Tokom njene posjete Teksasu u četvrtak, u graničnom mjestu McAllen Melania se susrela s voditeljima centra i zahvalila im na ’empatiji i njihovu trudu’.

Ipak, nakon posjete viđena je u jakni koja na leđima ima natpis  “Really Don’t Care. Do U?”, a ta poruka da je ‘nije briga’ šokirala je svijet. Njena glasnogovornica poslala je medijima poruku da ponovno prenapuhuju stvar i da je riječ samo o jakni.

– Taj natpis nema nikakvu skrivenu poruku. Nakon posjete Teksasu, nadali smo se da mediji neće pričati o tome što je prva dama obukla – napisala je Stephanie Grisham, ali ni to nije zaustavilo komentare jer je njen izbor garderobe zasjenio historijski sporazum. 

View this post on Instagram

Sta facendo discutere il #parka della First lady #MelaniaTrump, indossato per andare in #Texas a visitare un centro che ospita i bambini migranti separati dai loro genitori. La giacca, prodotta da #Zara nel 2016, costava 39 dollari e non è più in vendita. Fotografata mentre la moglie del presidente si imbarcava sull'Air Force One, ha una grande scritta bianca che recita: "I really don’t care, do you?" che significa “Non mi importa veramente, e a te?". Una frase considerata dalla maggior parte delle persone davvero di cattivo gusto per l'occasione. La sua portavoce #StephanieGrisham ha però smentito ogni dietrologia: "È una giacca. Non c’era nessun significato nascosto. Dopo l’importante visita in Texas di oggi spero che non sia questa storia ciò su cui i media si concentreranno". Seguici su Repubblica.it

A post shared by la Repubblica (@larepubblica) on

 – Za nekoga ko jako malo govori i ne drži javne govore, ovo je opasna greška. I ne, ne može se pravdati da je riječ samo o običnoj jakni – rekli su na CNN-u razgovarajući o ozbiljnom gafu prve dame. 
O nemilom događaju oglasio se i gospodin Trump na Twitteru, rekavši da je poruka na jakni posvećena medijima i njihovim lažnim vijestima, no već se pojavljuju brojne reakcije na društvenim mrežama građana koje je poruka itekako razočarala. 

 

Pročitajte još