Pet stvari koje niste znali o prekrasnoj Blake Lively

Piše: Redakcija

Američka glumica najpoznatija po ulozi u seriji „Tračerica“ danas je jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu, no tokom djetinjstva uopće je nije zanimao svijet Hollywooda i filmova. Evo zašto je Blake Lively ipak izgradila svoju karijeru u tom smjeru, ali i još mnoge nepoznate činjenice o lijepoj plavuši

Danas iza sebe ima značajnu glumačku karijeru, a tek je napunila 30. Blake Lively, osim toga, ostvarila se u porodičnom životu. Pronašla je svoju srodnu dušu i s glumcem Ryanom Reynoldsom dobila dvije prekrasne kćeri. Iako oduvijek svoj privatni život pokušava držati podalje od znatiželjne javnosti, neke zanimljive činjenice o njezinu odrastanju i probijanju u Hollywoodu su poznate.

  1. Krenula je ranije u školu

Rođena 25. augusta 1987., ova horoskopska Lavica ima sve karakteristike toga znaka. Osim čvrstog karaktera, Blake je poznata po svom senzacionalnom izgledu koji joj je u životu ponekad stvarao i neplanirane probleme. Naime još kao dijete bila je vrlo visoka za svoju dob, pa ju je majka upisala ranije u školu.

– Moja majka jednostavno im je rekla da imam šest godina iako ih još nisam imala – kazala je jednom prilikom sama Blake.

Kasnije joj je njena visina (1,78 cm) donijela i mnogo dobrih stvari. Mnoge modne kuće izabrale su je kao zaštitno lice jer ima senzacionalnu građu, nalik manekenskoj.

https://www.instagram.com/p/BiI_70sg7k0/?taken-by=blakelively

  1. Htjela je studirati, a ne glumiti

Njena velika želja bila je da upiše prestižni Univerzitet Stanford te se nikada nije zamišljala kao poznata glumica u Hollywoodu. Budući da dolazi iz glumačke porodice, njena želja nije bila previše zanimljiva roditeljima, ali ni bratu, koji ju je ohrabrivao da se počne baviti glumom. Jednu od prvih velikih uloga koje je ostvarila, onu u filmu ‘Čarobne hlače’, dobila je upravo zahvaljujući bratu Ericu.

Naime, kada je imala samo 15, njen šest godina stariji brat odveo ju je na putovanje po Europi u želji da se kulturno uzdigne i nauči nešto o historiji. Glavna tema na putovanjima bila je njena budućnosti i to čime se želi baviti. Kako bi udovoljila bratu, a budući da sama nije znala što tačno želi od života, krenula je na audicije.

https://www.instagram.com/p/Bie3jJvgfo-/?taken-by=blakelively

  1. Neki su smatrali da nije najbolji izbor za seriju ‘Tračerica’

Teen serija ‘Tračerica’ Blake je osigurala planetarnu popularnost, no malo je poznato da neki u žiriju nisu bili za to da ona dobije ulogu Serene van der Woodsen. Neki su komentari glasili da je Lively previše osunčana i da je previše kalifornijski tip djevojke te kako se nikako ne uklapa u priču o bogatašici s Manhattana. Na koncu je ulogu ipak dobila jer je na audiciju došla uredne, ispeglane frizure. Odabir se pokazao izvanrednim, a publika je uskoro zavoljela njen lik i djelo.

  1. Nikada nije okusila kap alkohola

Zanosna plavuša jednom je prilikom u razgovoru za časopis Vogue otkrila kako je žestok protivnik alkohola. Kazala je tada da nikada nije okusila ni kap alkoholnog pića te da ne namjerava nikada to učiniti. No Blake ipak ima jedan porok.

Luda je za egzotičnim začinima i raznim umacima. Kako mnogo putuje svijetom, glumica umjesto suvenira uvijek kući ponese neki novi začin. Jednom je čak došla u napast da prokrijumčari umak koji je probala u New Orleansu, a policija ne dozvoljava da se prenese preko granice. Blake je došla na ideju da ga sakrije u plišanog medvjedića, no vlasnici restorana i tvorci umaka nisu bili oduševljeni tom zamisli.

 

  1. Opsjednuta je videoigricama

Na iznenađenje mnogih, Blake u svoje slobodno vrijeme ne lista modne časopise, ne pregledava ponudu u hight street trgovinama niti vruće trendove na Instagramu. Njena omiljena razonoda su videoigrice. Davno prije no što je upoznala svog današnjeg supruga kazala je:

– Tražim nekoga ko će sa mnom kod kuće moći igrati Guitar Hero ili gledati kulinarske emisije. Znam da nema puno muškaraca koji će to moći i da mnogo tražim.

No izgleda da nije tražila puno jer je 2012. upoznala upravo takvog muškarca, s kojim dijeli jednake interese.

https://www.instagram.com/p/BjLTQEHA0ko/?taken-by=blakelively

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti