Zavirite u raskošni dom Jonathana Vilme

Piše: Redakcija

Američki fudbaler Jonathan Vilma jedan je od rijetkih koji ima priliku živjeti u Coralu Gablesu, mjestu u blizini Miamija. To je mjesto namijenjeno za bogataše. Da zarađuje milione, dokazuje i činjenica da ovaj fudbaler ima luksuznu kuću i dvorište. 

Jedna od najvećih zvijezda New Orleans Saintesa, ima kuću koja se procjenjuje na 18.5 miliona dolara. Ovo imanje je kupio 2011. godine za šest miliona, a tek nedavno je izgradio kuću.

Vila od 750 kvadratnih metara ima pet spavaćih soba, prozore od poda do plafona, podove od pločica, lift, kuhinju za profesionalne kuhare, kućno kino i garažu za tri automobila. U dvorištu je bazen dekorisan azijskim motivima, s bajkovitim vodopadom i nevjerovatnim pogledom na Biskajski zaliv i sam grad. Na taj način, Vilma je ostao kod kuće, budući da potiče s Floride, a fudbal je počeo da igra još na koledžu u Miamiju. Ostrvo Tahiti Beach, na kojem se nalazi ova vila, ima samo 26 kuća, a lista stanara prilično je ekskluzivna.

Njegovi roditelji su 1970. godine imigrirali s Haitija u SAD, a Vilma nikada nije zaboravio svoje porijeklo. Nakon razornog zemljotresa u toj državi 2010. godine aktivno je pomagao i donirao novac ugroženima. To ga je inspiriralo da osnuje i svoj humanitarni fond, a kasnije se fokusirao na pomaganje djeci da se obrazuju.

Iz profesionalnog sporta povukao se 2016. godine i odlučio započeti jedan sasvim novi život. Kako bi uspio u tome, odlučio je prodati dvosoban stan, također na Floridi, vrijedan gotovo milion dolara, tako da je lista njegovih bivših i sadašnjih nekretnina duža.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti