12 stvari koje bi svaka žena trebala znati

Piše: Redakcija

Slijedi 12 poučnih odgovora:
1. Zdravlje je najbitnije. Redovno napravite sistematski i pregled kod ginekologa. Naučite kako raditi samopregled grudi. Ne plašite se razgovarati s ljekarom ako sumnjate da nešto nije u redu, koliko god vam neugodno bilo.

2. Ne morate željeti djecu. To ne znači da je imati djecu loše, naprotiv. Ali imati drugačiju odluku sasvim je legitiman izbor, bez obzira što neko mislio o tome.

3. Uvijek mokrite nakon seksa. Tako ćete se riješiti štetnih bakterija i smanjiti šanse od urinarne infekcije.

4. Pobrinite se da vam grudnjak dobro stoji. Izmjerite se kako biste pronašli pravi broj grudnjaka, a mjerenja ponavljajte svakih nekoliko godina, posebno ako vam se tijelo mijenja.

5. Hladna voda ispire krv s odjeće, a vruća voda ostavlja mrlje. Ako zakrvarite odjeću, što prije je isperite hladnom vodom. Potom je možete prati na uobičajen način.

6. Vaše tijelo nije čudno. Svako je drugačiji. Prestanite se osuđivati i upoređivati s drugima. Prihvatite svoje tijelo kakvo jest.

7. U redu je uživati, željeti i tražiti seks. Osvijestite svoju seksualnost i znajte da nema ništa loše u maštanju i strasti.

8. Ne morate se ispričavati zbog svega. Ako to ponavljate deset puta dnevno, to će utjecati na vašu sliku o sebi, a i drugi će vas manje cijeniti.

9. Budite samostalne. Zašto ovisiti o nekom drugom? Kod kuće držite malu kutiju s alatom i naučite kako odraditi sitne popravke.

10. Budite iskreni prema sebi. Budite točno onoliko zabavni, neovisni, pametni, seksi, iritantni, komplicirani – koliko to jeste. Prava osoba će to cijeniti.

11. Bolje je biti sam, nego s lošim partnerom. Ne biste trebali i ne možete promijeniti drugu osobu. Ako ga ne možete prihvatiti i voljeti kakav je, nije prava osoba za vas. Ako vas ne usrećuje, nastavite dalje bez njega.

12. Borite se za svoja prava. Ako neko nije u pravu ili pošten, ne morate se ponašati kao ‘dama’ i šutjeti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti