H&M stiže u našu zemlju, evo i kada otvaraju prvu trgovinu

Piše: Redakcija

H&M ranije je najavio otvaranje prve trgovine u Bosni i Hercegovini, a u saopštenju koje je pristiglo iz ove kompanije najavljeno je da će se to desiti tokom 2019. godine.

H&M Hennes & Mauritz AB, H&M, poznati svjetski modni brend sa sjedištem u Švedskoj, svoje će poslovanje proširiti i na Bosnu i Hercegovinu.
Iz kompanije nisu ponudili detaljnije informacije, ali je obećano da će to učiniti u narednom periodu. Ova kompanija će nakon Slovenije, Hrvatske i Srbije imati svoju poslovnicu ili više njih u BiH.

Kupci iz naše zemlje sa radošću dočekuju vijest H&M da otvara svoje trgovine u BiH, no kompanija H&M na drugim većim i bogatijim tržištima ima velikih problema, kako unutar kompanije, tako i sa povjerenjem kupaca koji sada preferiraju njihovog ljutog konkurenta, špansku Zaru i druge bradove kompanije Inditex.

– Ljudi ne kupuju u H&M-u čak ni po sniženim cijenama – piše Jutarnji.hr.

Ipak, iako H&M gubi tlo pod nogama na bogatim i zahtjevnim tržištima Zapadne Evrope i SAD -a,
ovaj brand jeftine odjeća planira otvoriti 249 trgovina u “tržištima u nastajanju”, gdje
vjerovatno spada i naša zemlja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti