Nakon što je godinama skrivala: Princeza Eugenie govorila o zdravstvenim problemima

Piše: Redakcija
Iako nismo navikli da članovi kraljevske porodice u javnosti  govore o najtežim životnim momentima, unuka kraljice Elizabeth, Eugenie, odlučila je tu praksu promijeniti. Naime, ona je na svom Instagram profilu objavila snimke kičme, te otkrila da se već godinama bori sa skoliozom koja prouzrokuje njeno iskrivljenje. 
 
Princeza Eugenie je pokazala da su joj ugradili metalne šipke čija je namjena da joj ispravljaju vidno zakrivljenu kičmu, a fotografiju je objavila povodom dana koji je posvećen ljudima oboljelim od skolioze. 
 
 
Otkako je početkom marta  otvorila  svoj službeni profil na Instagramu, ona ga koristi kako bi promovirala organizacije, te humanitarna udruženja, ali i kako bi ukazala na druge društvene probleme. 
 
Podsjećamo, princeza Eugenie će sa svojim dugogodišnjim partnerom, zaručnikom Jackom Brooksbankom uskoro uploviti u bračne vode, a još jedno kraljevsko vjenčanje održat će se  12. oktobra. Odlučeno je da će se vjenčani obred između Eugenie i Jacka održati u kapeli St. Georgea u Windsoru, na istoj lokaciji na kojoj su se prije mjesec dana princ Harry i Meghan Markle zavjetovali jedno drugom.  Nagađa se da bi princeza Eugenie za svoje vjenčanje mogla nositi Yoršku tijaru koju je njena majka, Sarah, princeza od Yorka nosila 1986. godine.

– Tradicionalno kada se mlada udaje, obično nose porodičnu tijaru, koja je u ovom slučaju, Yorška tijara – rekao je kraljevski stručnjak Grant Harrold.

View this post on Instagram

Think Jack said something funny!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti