Znate li koristiti korektor za lice

Piše: Redakcija

Možete li zamisliti dan bez korektora na licu? Sigurno ne, ali jeste li sigurni da ih znate pravilno koristiti?

Korektor je oduvijek imao veoma važnu ulogu kada je riječ o make upu. Popravlja nedostatke na licu i tijelu. Oblik lica ne možete promijeniti, ali možete eksperimentirati s bojom korektora kako biste istakli ono najljepše, a prekrili nedostatke. Razlikuju se po boji i teksturi. Dolaze u tečnom stanju, kremama, prahu ili stikovima. Za svaki dio lica koristi se različita boja korektora, ali ih naravno nećete upotrebljavati istovremeno.

Korektori su gušće teksture i imaju veću moć prekrivanja u odnosu na puder. Obično se nanosi na nepravilnosti i služi za njihovo prekrivanje. Korektore birate u zavisnosti od toga kakav tip kože imate i šta želite prekriti.

Za podočnjake se preporučuje korektor koji ima žutu bazu, za modrice korektor u rozim nijansama, dok za akne i crvenilo se preporučuje zeleni korektor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti