Kako da postignete idealnu boju kose

Piše: Redakcija

Da li ste došli u fazu da razmišljate o promjeni boje kose? Ukoliko želite napraviti veliki korak u promjeni vašeg izgleda, ovo su pravi savjeti za vas.

Odlučiti se između plave, smeđe ili crvene boje je dovoljno teško ako uzmemo spektar svih boja i tonova koji postoje unutar ove tri kategorije. Međutim, eskperimentiranje s bojom kose je dio skoro svačijeg života, koje se često završava velikim brojem neuspjeha dok ne postignemo pravu nijansu koja nam zaista dobro stoji. Ako ste u potrazi za vašom narednom bojom kose ili ste jednostavno radoznali da saznate koja bi vam boja stajala, stilista poznatih ličnosti i ekspert u bojenju kose, Remington Schulz, ima nekoliko savjeta i trikova za vas.

HLADNI TEN/PLAVA: MARGOT ROBBIE
Najbolje nijanse: svijetlo plava, svijetlo pepeljasto plava

TOPAO TEN/PLAVA: ROSIE HUNTINGTON WHITELEY
Najbolje nijanse: zlatni ombre, nijansa šampanjca, meda, karamele, bronde (između plave i smeđe)

Prva stvar koju treba da znate je vaš ton kože, koji može biti hladan, neutralan ili topao. Ton kože, takozvani podton je različit od vaše boje kože (svijetle, srednje tamne i tamne). Hladni tonovi imaju roze i plave podtonove, topli žute i zelene, a neutralni nijanse između toplih i hladnih tonova.

Kako da saznate vaš podton kože i odaberete idealnu nijansu za vašu kosu?

HLADNI TON/CRVENA: MADELAINE PETSCH
Najbolje nijanse: crveno-smeđa, burgundi, plavo-crvena, boja cimeta

TOPAO TEN/CRNA: SHAY MITCHELL
Najbolje nijanse: topla boja moke, crno-smeđa

1. Stavite papir pored lica

Ako je vaša koža naspram papira žućkasta ili blijeda, onda imate topao ton i trebalo bi da se držite toplih nijansi kose. Ako izgleda roze ili plavo-crveno, onda imate hladan ton koji zahtijeva također hladne nijanse. Na kraju, ukoliko vaše lice izgleda sivkasto naspram papira, imate neutralni ton kože, što znači da može eksperimentirati i s toplim i s hladnim nijansama kose.

2. Boja vena na rukama

Još jedan način da uvidite vaš ton kože je uz pomoć vena. Plave vene ukazuju na hladan ton kože, dok više zelene ukazuju na topao ton.

3. Pronađite poznatu ličnost koja ima isti ton kože kao i vi

Kada gledate slike poznatih dama za inspiraciju, potražite one koje imaju sličnu boju kože kao i vi, ali i boju očiju. To će vam dati najbolju sliku kako biste otprilike izgledali sa željenom bojom kose, a usput i olakšati objašnjavanje vašem frizeru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti