Odlazak u 41. godini: Preminuo Richard Swift

Piše: Redakcija

Slavni muzičar i producent Richard Swift preminuo je u Washingtonu u 41. godini života. Vijest o smrti potvrdio je njegov glasnogovornik, no, nije otkrio šta je uzrok. Kako pišu američki mediji, Swift je prošlog mjeseca završio u bolnici zbog stanja koje je bilo opasno po život. 

Richard se proslavio u bendovima The Black Keys i The Arcs, a mnogi su ga smatrali jednim od najtalentiranijih muzičara  svih vremena.

– I svi anđeli pjevaju “Que Sera Sera” – posveta je na stranici na društvenoj mreži Richarda Swifta. 

And all the angels sing"Que Sera Sera"Richard Ochoa SwiftMarch 16, 1977 – July 3, 2018

Gepostet von Richard Swift am Dienstag, 3. Juli 2018

– Svijet je izgubio jednog od najtalentiranijih muzičara  koje sam poznavao. Nedostajat ćeš mi prijatelju – napisao je gitarista i pjevač benda The Keys, Dan Auerbach .

Podsjećamo, Richard je imao  vlastiti studio za snimanje National Freedom te je bio samouki muzičar koji je svirao nekoliko instrumenata. Objavio je nekoliko samostalnih albuma, te bio poznat po saradnji s najvećim imenima svjetske muzičke scene. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti