Ključ svakog make up-a je dobar puder

Piše: Redakcija

Ono što je osnovno u svakom šminkanju jeste dobar tečni puder. Bez njega ne možete zamisliti kvalitetan make-up look, pa iako ga danas sve češće mijenjaju laganije tonirane kreme, činjenica je da se tečnih pudera nikada nećemo odreći. Ključ dobrog pudera je u pronalasku onog koji odgovara baš vama i vašem tipu kože. Prije nego što uložite u proizvod, savjetujte se sa stručnjacima i obavezno ga isprobajte, a po mogućnosti i nosite kroz barem jedan dan.

Chanel Vitalumiere Aqua puder

ima slabije srednje prekrivanje, divno izjednačavanje tena i divan je izbor pudera za svaki dan koji će licu pružiti njegovan izgled, s polumat završnicom. Slabije prekrivanje se može mrvicu nadograditi ako se nakon prvog sloja, koji se skoro osušio, nanese još jedan lagani sloj. Ali, treba imati u vidu da ovo nije puder za nekog ko teži jačem prekrivanju. 

Deborah 24 ORE Care Perfection

patentirana formula s hijaluronskom kiselinom osigurava vidljivu hidrataciju već nakon 10 sati od nanošenja. Hijaluronska kiselina ima glavnu ulogu u osiguravanju optimalnog stupnja njege lica. Upotreba ovog pudera omogućuje koži da zadrži svojstva mlade kože: elastičnost, glatkoću i zdravu boju.

Bourjois Healthy Mix

donosi blistav ten prirodnog sjaja – nova formula bez masnih mrlja sadrži kombinaciju vitamina C, E i B5 te pridonosi zdravom i blistavom izgledu. Zahvaljujući iluminizirajućem efektu ten izgleda svježe i odmorno.

Diorskin Forever Perfect cushion 
Puder sadrži: 
Activ Mat Powder kompleks koji uključuje dva tipa pudera – jedan upija, drugi matira i prekriva.
Tehnologija Color Lock Pigments obećava nam identičnu nijansu tokom cijelog nošenja. 
Za sužavanje pora tu je Pore-refining skincare essence koji sadrži ekstrakt ruže.

MAC Studio Waterweight

podloga visoke pokrivenosti i lagane teksture na granici između gela i seruma. Kontrolira izlučivanje sebuma, održava matirajući izgled tokom dana.

Pročitajte još