Vježba, pjeva i navija za Engleze na Mundijalu: Rita Ora odmara u Istri i puni baterije za nove nastupe

Piše: Redakcija

Rita Ora, britanska pjevačica porijeklom sa Kosova, oduševljava ne samo glasom, nego i sportskom figurom. Njen životni i radni tempo je vrlo intenzivan i naporan, te ona mora itekako voditi računa o  svom zdravlju i životnim navikama.

Pjevačica se trudi jesti i piti zdrave namirnice poput svježeg kokosa, čipsa od algi, sirovog kelja i povrtnih sokova. Mnogo vježba,  njene se vježbe uglavnom temelje na boksu i intervalnom treningu u kojem se izmjenjuju vježbe visokog i niskog intenziteta.

Sastavni dio plana za vježbanje se zove ‘glute band’, a intervalni treninzi preuzeti iz boksa razlog su zbog kojeg se salo nastavlja topiti toliko dugo nakon prestanka s treningom. Intervalnim treningom, u kojem se izmjenjuju vježbe visokog i niskog intenziteta u trajanju od maksimalno 45 minuta, stvara se EPOC efekt, zbog kojeg se salo topi i nakon treninga. EPOC efekt pojavljuje se kad se tijelo počinje oporavljati, vraćanjem u stanje mirovanja.

Da ovaj način ishrane i vježbanja daje rezultate, mogli su se uvjeriti svi koju su imali priliku sresti Ritu Oru ovog ljeta, od Azurne obale gdje se odmarala u društvu momka i porodice, do Poreča u Istri gdje pjevačica trenutno pomalo nastupa i odmara, navijajući za reprezentaciju svoje Engleske.

 

Pročitajte još