NovostiPromo

Digital Divas by Avon: U Sarajevu održana 4. konferencija namijenjena Beauty i Fashion blogerskoj zajednici

Prelijepu i sunčanu nedjelju obilježio je sada već tradicionalni bloggerski susret Digital Divas by Avon, koji je ove godine imao svoje četvrto izdanje. Konferencija edukativnog karaktera imala je za cilj da pomogne bloggerima u njhovom radu. Konferencija je otvorena predavanjem mladih i uspješnih ljudi iz tima New Media People, koji su gošćama prenijeli svoje znanje iz oblasti Facebook oglašavanja, Google Analitcs i SEO. Nakon njih na sceni su se pojavile Lucija Jospović , voditeljica odnosa s javnošću Avon Hrvatska, i Lucija Gorički, pobjednica Avon Make up challenga Hrvatska koje su govorile upravo o ovom projektu i njihovim iskustvima.

Kako bi učesnice konferencije osjetile kako je to bilo na Avon Makeup izazovu organiziran je i kratki Make up challenge za njih. Blogerice Zerina Šemsović i Jasenka Delić  su odgovorile izazovu kako se našminkati za sedam minuta koliko su imale vremena uz brojne promjene tokom šminkanja, poput šminkanja bez ogledala. Pobjednica makeup challenga Digital Divas by Avon Jasenka Delić je osvojila je poklon bon za kupovinu Avon kozmetike u vrijednosti do 300 maraka, dok je utješnu nagradu osvojila Zerina Šemsović i poklon bon u vrijednosti od 100 maraka.

Ove godine Avon je ugostio i Naidu Pehilj Bocnak kao i Mašu Zibar, koje su prenijele svoja iskustva rada na YouTube platformi. Uslijedilo je interesantno izlaganje poznate hrvatske skincare bloggerice Martine Lolić koja je prenijela svoje iskustvo dugogodišnjeg bloggera koji piše isključivo o njezi kože. Na samom kraju konferencije organiziran je i panel sa svim učesnicama koje su govorile na temu “Kako se nositi s negativnim komentarima?” gdje im je svoje stručno mišljene dala i psiholog Đana Lončarica.

 

Završnu riječ konferencije uputila je Šejla Korjenić, PR specijalista Avon BiH.

– Veliko zadovoljstvo nam je da kao brend budemo prepoznati kao prvi u našoj zemlji po saradnji s blogerima. U današnje ubrzano, digitalno vrijeme to zaista puno govori. Ponosni smo na četiri izdanja Digital Divas konferencije u BiH i na svojevrsni brend koji smo stvorili kroz ovu konferenciju. Jako smo sretni i što smo danas s našim dragim prijateljicama s bloggerske scene proslavili i 15 godina postojanja Avon kompanije u BiH. Hvala još jednom svim učesnicama na divnom danu – kaže Šejla.

Pratite nas na društvenim mrežama