Ko je Hailey Baldwin, djevojka koju je nakon samo mjesec dana veze zaprosio Justin Bieber

Piše: Redakcija

Kada ih je 2009. godine upoznao njen otac, glumac Stephen Baldwin, vjerovatno ni manekenka Hailey Baldwin ni kanadski pjevač Justin Bieber nisu niti sanjali kako će devet godina kasnije biti zaručeni. Nakon što je za prsten ‘iskeširao’ oko 650 hiljada KM, zanimanje za djevojku, koju na Instagramu prati 12 miliona obožavatelja, dodatno je poraslo


Dosadašnja tek nagađanja je li kanadska pop senzacija, pjevač Justin Bieber zaprosio svoju tri godine mlađu djevojku, manekenku Hailey Baldwin, napokon su i potvrđena. 24-godišnji pjevač lijepoj je Hailey kupio dijamantni prsten od 6 karata, procjenjen na oko 650 hiljada KM, s kojim se manekenka već pohvalila u javnosti.

Kako donose američki mediji, sretnu vijest potvrdio je i otac 21-godišnje Hailey, glumac Stephen Baldwin, koji je to objavio na svom Twitter profilu, no ubrzo je sve ‘tragove’ izbrisao.

No, ko je zapravo Hailey Baldwin, djevojka koja je osvojila srce kanadskog pjevača i u suzama, zbog toga, ostavila milione Bieberovih obožavateljica širom svijeta.

Hailey je odrasla u slavnoj porodici – otac joj je Stephen, a stričevi Alec, Daniel i William, sve redom glumci. Ona sama odlučila se isto za život pod reflektorima, no, zahvaljujući svom izgledu, modne piste su presudile, a danas je omiljeni model Tommyja Hilfigera, Dolce & Gabbane te Moschina. Na Instagramu je prati više od 12 miliona obožavatelja, a pitanje je hoće li je, zbog ljubomore, neki i ‘unlike-ati’ i prestati pratiti.

Odrastajući u New Yorku, Hailey je otac Stephen Baldwin u djetinjstvu pokušao držati što dalje od očiju javnosti. Kako je i sama izjavila u jednom intervjuu, imala je sasvim obično djetinjstvo.

– Kada jednog dana budem imala djecu, neću dopustiti da odrastu u ovom okruženju. Tako je lako postati razmažen i pretenciozan i imati pogrešne stavove. Imaš novac i pristup stvarima koje ‘obični’ ljudi nemaju i stalno si okružen ljudima koji ti ljube stražnjicu – izjavila je Hailey Baldwin, koja je, zbog očeve karijere, školu pohađala od kuće, a baletom se bavila to tinejdžerskih godina, no teška povreda zaustavila je njenu plesnu karijeru.

– Kao dijete nisam prestajala plesati. 12 godina plesala sam balet koji me naučio disciplini, a to mi je itekako pomoglo u ovom poslu. Moraš biti skoncentriran inače ćeš ‘pasti”. Sa svojim zaručnikom, Justinom Bieberom, Hailey je članica crkve Hillsong.

Oduvijek iskrena, mlada Hailey nije se libila ni progovoriti o ličnim borbama koje je iskusila nakon što je preko noći postigla nevjerovatnu slavu na Instagramu.

– Ovo je generacija u koju su uperene mnoge oči. Većina mojih vršnjaka bori se sa raznim nesigurnostima, pa sada uzmite to u obzir i pomnožite sa sedam miliona ljudi. Toliko je ljudi, starijih od mene, pisalo mi ružne i odvratne stvari, jer očito nemaju pametnijeg posla nego gledati što jedna 19-godišnjakinja radi. No, to dođe s poslom, a ti to jednostavno moraš tako prihvatiti i nastaviti sa životom – izjavila je prije dvije godine za magazin ES.

Inače, Hailey sebe ne smatra Instagram modelom, a zanimljivo je da su je prošle godine, kada je imala tek 20 godina, čitatelja Maxima proglasili najseksipilnijom ženom godine.

Na Instagramu su se, nakon napisa o zarukama, pojavile i mnogobrojne snimke, a jedna od zanimljivijih je ona iz 2009. godine, kada se Stephen Baldwin upoznao s mladim kanadskim pjevačem, a potom i upoznao svoju u potpunosti nezainteresiranu kćer Hailey s njim.

https://www.instagram.com/p/BlCScUxghfS/?taken-by=teenhollywoodudd

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti