Meghan Markle se upustila u temu o abortusu i napravila najveću grešku dosad

Piše: Redakcija

Meghan Markle prilagođavanje na kraljevski život i pravila očigledno ide malo teže nego što je mislila. Pod budnim okom javnosti, bivša glumica i feministica svakih nekoliko dana prekrši neko od pravila kraljevske porodice, radilo se o odjeći ili o ponašanju na javnim događanjima, no ovog puta novopečena vojvotkinja otišla je korak dalje i uplela se u razgovor o abortusu.

Naime, Meghan je tokom posjeta Irskoj imala zanimljiv razgovor sa senatoricom Catherine Noone iz Dublina, u kojem je izrazila zadovoljstvo rezultatima nedavnog referenduma o legalizaciji abortusa za koji je glasalo 66 posto građana.

– Bilo je pravo zadovoljstvo upoznati princa Harryja i vojvotkinju od Sussexa u rezidenciji britanske ambasade. Vojvotkinja i ja razgovarale smo o nedavnim rezultatima referenduma, kojeg je i ona pratila i na kraju bila zadovoljna rezultatima – napisala je Catherine na Twitteru i pokrenula raspravu oko toga je li Meghan trebala ili nije izreći svoje političko mišljenje.

Zbog upozorenja da je vojvotkinja ovime zapravo prekršila kraljevski protokol, senatorica je izbrisala post, nakon kojeg je napisala samo kako joj je bilo pravo zadovoljstvo upoznati Meghan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti