Božo Vrećo: Sloboda je neprocjenjiva i pjevam o ženama koje su se za nju izborile

Piše: Redakcija

Interpretator sevdalinki neobičnog imidža, Božo Vrećo, izdao je album “Melek”. Umjetnik iz Foče ima veoma zanimljivu listu saradnika na kojoj su Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha’ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić, piše CDM:

Do sad su ekranizirana tri singla „Ko li noćas miluje ti kosu“ sa Vasilom Hadžimanovim, i od prije nekoliko dana „Jelenče“ i „Meni si bila vrijedna“.

– Pjesma „Jelenče“ posvećena je svim ženama koje su slijepo voljele ljubomornog gada, trpjele nasilje i laži i uspjele ostaviti ga, nadići sve to i krenuti dalje. Taj korak dalje je sloboda koja je neprocjenjiva. Nikad nemojte prestati vjerovati da će vas pronaći “onaj pravi”. On vas čeka i to je ljubav koju zaslužujete. Ovaj to sigurno nije bio i zato odbolujte, ali ne nipodaštavajte sebe, budite ljubav – poručuje Božo. 

Vrećo otkriva i koja pjesma za novog albuma je za njega najljepša. 

– Pjesma “Meni si bila vrijedna” je sigurno jedna od najljepših s albuma, napisao sam je kao odu ljubavi za sve one koji vole bez obzira na to što slijedi. Cijeli album zapravo govori o tome kako nastaviti voljeti, biti ljubav i zračiti ljubav ma šta da se desi. Scene smo snimali u Gvoznom polju na Treskavici, šuma breza je podsjećanje na moju majčicu koja me isto tako nosila u naručju kroz šumu breza kad sam bio mali i pjevušila mi baš kao što to ja činim Leu. Scene podno Kozije ćuprije u Sarajevu su simbolika ispraćanja svega što nas je lomilo i nije nam bilo suđeno i korak naprijed snažno u novu ljubav i novi život. Dječak u spotu nosi mornarska odijelca sašivena po uzoru na 20-te godine i ona evociraju na mog didu Kostu koji je bio mornar, a haljina sa ružama je kao i do sada mojih ruku djelo i dio je kolekcije koja izlazi najesen. Cijela pjesma je zapravo jedan kaleidoskop emocija, prisjećanja, ljubavi i čežnje – opisuje Božo.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti