Dwayne The Rock Johnson: Glumac koji tjera publiku iz kino dvorana

Piše: Redakcija

Dwayne Johnson dogurao je daleko od običnog hrvača. Od svoje prve sporedne uloge sada već daleke 2001. postao je najbolje plaćen filmski glumac na svijetu.

Ima nekih godina koje jednostavno nisu dobre pojedinim glumcima. Međutim, gore od neuspjeha kod kritike svakako je neuspjeh na blagajnama. A kako se čini, Dwayne ‘The Rock’ Johnson snimio je još jedan film koji će se namučiti na blagajnama, kako se namučio i njegov prethodni film, ‘Rampage’, piše 24sata.hr.

U pitanju je film ‘Skyscraper’, akcijski triler talačke tematike smješten u Kini. Dwayne Johnson glumi Willa Forda, američkog ratnog veterana u ulozi voditelja FBI-ovog spasilačkog tima, koji se bavi procjenjivanjem sigurnosti zgrada i novogradnje.

Na zadatku u Hong Kongu, Ford proučava neboder koji ujedno slovi za najvišu i najsigurniju građevinu na svijetu. Tokom njegove posjete, ostakljenu zgradu iznenada zahvata požar, a on biva okrivljen za to. U bijegu pred potjerom, Will mora pronaći odgovorne za podmetnutu tragediju kako bi očistio ljagu sa svog imena i spasio svoju porodicu  koja je zarobljena u plamtećem neboderu.

Film  iza kojeg stoji studio Univerzal je koštao dosta visokih 125 miliona dolara a zarada mu je za sada jedva 25,5 miliona dolara.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti