Kate Middleton glava je kuće i drži sve konce u svojim rukama

Piše: Redakcija

Osim kao par, princ William i Kate Middleton oduševljavaju kao brižni porodični ljudi i roditelji. Nedavno su dobili trećeg nasljednika i proširili svoju malu zajednicu. Preslatka dječica kraljevskog para izrastaju u poštene, pristojne i pažljive mlade ljude, a sve zbog pravilnog odgoja za koji je najviše zaslužna upravo njihova majka koja, kao i većina žena, drži sve konce u svojim rukama



O roditeljskim navikama britanskog kraljevskog para, princa William i Kate Middleton ne zna se previše, ali ono što je poznato za svaku je pohvalu. Svojim predanim radom i brigom za dječicu, koju nerijetko povedu na kraljevske angažmane, oduševljavaju svijet.

Njihova četverogodišnjeg sina Georgea i godinu dana mlađu kćerkicu Charlotte nedavno su uveselili bratom Louisom. Tromjesečni nasljednik unio je novu radost i veselje u ionako živahnu porodicu. Ubuduće ćemo sve češće moći svjedočiti događajima na koje će Kate i William povesti svoje troje djece, a pogotovo nakon što se vojvotkinja vrati s porodiljnog dopusta.

https://www.instagram.com/p/Bjw6pBZh6Wk/?taken-by=katemidletton_meghanmarkle_

No, sudeći prema onome što smo do sada vidjeli, iako ponekad znaju nasmijati javnost svojim zaigranim ponašanjem, princ George i princeza Charlotte pristojna su djeca koja se itekako razlikuju od većine svojih vršnjaka. Zasluge za to možemo pripisati pravilnim odgojnim metodama njihovih roditelja.

– William je sjajan otac. Baš kao što je i njemu i Harryju bio princ Charles. Zbog toga William radi sve za dobrobit porodice i djece i uvijek se brine da njegovi mališani osjete ljubav. Želi da odrastaju u domu punom smijeha, ljubavi i veselja, baš kao što je njegova majka, princeza Diana uvijek pokušavala ostvariti tokom njegova odrastanja – objasnio je porodični prijatelj vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Taktike koje se vide u njegovom odgoju i pristupu djeci mogu se povezati s trenucima koji su mu ostali urezani u pamćenje iz djetinjstva. Metode kojima se služila omiljena princeza Diana itekako su utjecale na današnje ponašanje njenih sinova, princa Williama i Harryja.

https://www.instagram.com/p/Bjw4t_oB5Dp/?taken-by=katemidletton_meghanmarkle_

Ipak, u držanju porodice na okupu i svega pod kontrolom ključnu ulogu igra vojvotkinja Kate. Iako ima pomoć vjernih dadilja, Kate poznanici opisuju kao divnu i pažljivu majku. Njena se majčinska energija kojom zrači posebno isticala na nedavnom krštenju princa Louisa.

 – Kate je iznimno poslušna, ali istovremeno je vrlo jaka i sve vodi iza kulisa. U tom je smislu poput svoje majke Carole Middleton. Zbog toga sam sigurna da je Kate ta koja je glavna u porodici i da ona radi na izgradnji odnosa njenih članova – objasnila je pak Ingrid Seward, novinarka koja prati kraljevsku porodicu već dug niz godina. Uostalom, i sama vojvotkinja jednom je prilikom objasnila što je za nju najveća vrijednost i čemu teži.

– Provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena vrlo je važan aspekt porodičnog života, a posebno je to bitno za mene kao majku. Zato težim jednostavnim porodičnim trenucima poput igranja s djecom u dvorištu koje moji mališani posebno vole – rekla je 36-godišnja Kate.

https://www.instagram.com/p/BUcIQhijtMR/?taken-by=katemidletton_meghanmarkle_

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti