Kako su Leonardo DiCaprio i Brad Pitt odbili da glume kaubojski gay par

Piše: Redakcija

Kad se film “Planina Brokeback” pojavio u kinima 2005. godine, podiglo se mnogo prašine. Drama o kaubojskom gay paru lansirala je karijere Jakea Gyllenhaala i Heatha Ledgera u visine iako su i prije bili zvijezde. Izvrsne izvedbe dovele su do toga da su bili nominirani za mnoge nagrade, pa i Oscare, a film je i danas hvaljen od publike i kritike.

No, put do toga bio je prilično težak. Samo snimanje filma više je puta bilo stavljeno u pitanje. Prvi izbor za reditelja bio je kontroverzni Gus Van Sant.

– Niko nije htio raditi taj film. Ja sam se prihvatio toga i htio sam jaku zvjezdanu postavu. Mislio sam da nam trebaju stvarno poznati glumci kako bismo to izveli. To nije išlo. Pitao sam sve uobičajene prve izbore – Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Matta Damona, Ryana Phillippea… Svi su odbili – rekao je Van Sant. Dodaje da bi danas reagirao drugačije te bi se manje fokusirao na zvijezde, a više na davanje uloga mlađim i manje poznatim glumcima.

Brokeback Mountain GIF

Van Sant je na kraju odustao od režiranja “Planine Brokeback” i taj je posao otišao Angu Leeju. On je za uloge Ennisa i Jacka angažirao Heatha Ledgera i Jakea Gyllenhaala.

Leonardo DiCaprio i Brad Pitt trenutno snimaju prvi zajednički film, “Once Upon a Time in Hollywood” Quentina Tarantina o ubistvima kulta Charlesa Mansona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti