Vijest je lažna i opasna: Mr. Bean nije umro

Piše: Redakcija

Posljednjih nekoliko dana internetom se širi vijest da je britanski glumac Rowan Atkinson, koji se proslavio ulogom Mr. Beana umro, a kada kliknete na tu vijest, vaš računar će se zaraziti virusom. Zato, izbjegnite klik na taj link ukoliko ga negdje vidite.

Društvenim mrežama hara novi virus koji se koristi imenom slavnog britanskog glumca Rouna Atkinsona. Virus dolazi u obliku lažne vijesti s mreže Fox News, a uz Atkinsonovu sliku stoji i navodni datum smrti popularnog Mister Beana.

Prevaranti su napisali kako je “Atkinson poginuo nakon što je automobilom na setu filma udario u zid”. 

Zanimljivo je da je ovo drugi put da se njegovo ime koristi u svrhu plasiranja lažnih vijesti. Nedavno je neko napravio lažni Twitter nalog Fox News i objavio da je Atkinson mrtav, a više od 300.000 ljudi podijelilo je lažnu vijest, piše CDM. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti