Prvi put u historiji gledat ćemo transrodnu junakinju u seriji ‘Supergirl’

Piše: Redakcija

Glumica na slici dobila je posebnu čast u hit TV seriji! Serija ‘Supergirl’ ulazi u historiju kao prvi TV program u kojem ćemo gledati transrodnog superheroja!

Ova uloga je povjerena Nicole Maines 22, djevojci koja je rođena kao dječak, i koja će biti “pravi uzor transrodnoj djeci”.

View this post on Instagram

I’m keeping the glasses. #SDCC #Supergirl #nianal

A post shared by Nicole Maines (@nicoleamaines) on

Nicole je i aktivistkinja, koja je prije četiri godine tužila svoju srednju školu jer joj nije bilo dozvoljeno da ide u toalet za djevojčice, i dobila je na sudu.

Nicole će glumiti Niu Nal, odnosno Dreamer, junakinju koja je veoma osjećajna i cilj joj je da zaštiti druge oko sebe.

Ovo joj nije prva uloga, pošto se već pojavljivala u seriji “Royal pains”, i u dokumentarcu “The trans list” o poznatim transrodnim ljudima širom Amerike.

View this post on Instagram

Outfit yesterday was on point though 👠

A post shared by Nicole Maines (@nicoleamaines) on

– Još uvijek ne mogu da povjerujem da sam dobila ovu priliku, i znam da uz veliku ‘moć’ dolazi i velika odgovornost. Mi možemo da budemo ko god hoćemo, da radimo šta god hoćemo, i da budemo superheroji – rekla je ona za Variety.

Pogledajte intervju s njom!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti