Novosti

Zašto Kate Middleton i Meghan Markle nikada neće biti najbolje prijateljice?

O odnosu dviju vojvotkinja Kate Middleton i Meghan Markle govori se već nekoliko mjeseci. Je li Kate u lijepoj Amerikanki dobila konkurenciju? Hoće li je skinuti s trona modne ikone? Pomaže li Kate novoj članici porodice pri uhodavanju u stroge protokole? Sve to jako zanima javnost, a stručnjaci i osobe bliske kraljevstvu sada otkrivaju kako se zaista slažu kada se ugase kamereStrani mediji već neko vrijeme pišu o tome kako je odnos vojvotkinja Kate Middleton i Meghan Markle vrlo čudan te ga opisuju kao prijateljski, ali ne preblizak. Tokom osam mjeseci, otkako se preselila u London i došla živjeti unutar Kensingtonske palače, Meghan Markle nekoliko smo puta mogli vidjeti u društvu Kate. Gotovo uvijek dvije su dame bile nasmijane i izuzetno ljubazne jedna prema drugoj.

No o tome kako se zaista slažu karakterno vrlo različite Kate i Meghan progovorili su i stručnjaci.

– Smatram da su u dobrim odnosima i da provode mnogo vremena skupa. Uskoro će postati i prve komšinice, a priča se i da je Meghan uvijek dobrodošla kod Kate na druženju s njom i djecom. Meghan u tome navodno jako uživa. Mislim da su sve te priče o lošim odnosima između njih dvije samo medijska nagađanja jer nikada se unutar palače nije moglo naslutiti da se ne slažu dobro – govori Katie Nicholl, autorica biografske knjige o princu Harryju.

Ipak, Nicholl naglašava i zašto vojvotkinja od Cambridgea i Sussexa neće biti najbolje prijateljice.

– Ipak, vidi se da su Meghan i Kate vrlo različite osobe. Odrastale su u različitim porodicama i okolini pa zato imaju i različite interese. Meghan je dosta samostalna i puna samopouzdanja, pa će nastojati stvoriti i svoj krug prijatelja u Londonu kako ne bi bila ovisna o Kate – kaže u nastavku autorica te dodaje kako Harryjeva supruga time ne želi naljutiti Kate.

Poznato je da je Meghan i prije veze s Harryjem imala mnogo prijatelja i poznanika u Londonu, u kojem je često provodila slobodno vrijeme. Iste je prijateljice pozvala i na djevojačku zabavu uoči velikog vjenčanja s princem Harryjem, koja je održana u spa centru izvan Londona.

Katie Nicholl prognozira i kako će se dvije vojvotkinje posebno zbližiti kada Meghan jednoga dana postane majka, a ako je suditi prema Harryjevim riječima, par priželjkuje prinovu što prije.

Pratite nas na društvenim mrežama