Slavne dame su nam inspiracija: Tajna skidanja kilograma

Piše: Redakcija

HyperFocal: 0

Ne postoji žena koja nije barem jednom odlučila isprobati neku dijetu. Svi znamo koliko to zna biti komplicirano, a ponekad i nemoguće. Ipak, poznate dame su odlučile svoje tajne skidanja kilograma podijeliti s javnošću.

Miranda Kerr

Ako pitate nutricioniste, postoji samo jedan lijek protiv nadutosti, a to je kašika nerafiniranog kokosovog ulja. Upravo je to pila Viktorijina Anđelica te garantira da je to formula za ravan stomak.

Beyoncé

Pjevačica se odlučila za dijetu koja se sastoji od devet čaša vode dnevno. Međutim, to nije bila obična voda, već sastavljena od javorovog sirupa, kajenskog papra i limunovog soka.

Elle Macpherson

Čuli smo za različite vrste hrane, međutim o razdvajanju hrane prema kiselosti nismo razmišljali. Upravo se tako hrani popularno zvana “The Body”, odnosno ne unosi pretjeranu kiselu hranu kako bi se stablizirala pH vrijednost u organizmu. Visok pH imaju namirnice poput voća i povrća, dok se nizak nalazi u mlijeku ili mesu.

Kim Kardashian

Nakon što je rodila, Kim se intenzivno posvetila vježbanju, a otkrila je da tajna njenog mršavljenja leži u korzetu. Naime, njega nosi tokom vježbanja i smatra da on garantira uzak struk. 

Pročitajte još