Prestanite raditi ovo i konačno uspijte u životu

Piše: Redakcija

Riješite se stvari koje vas sputavaju, a vjerojatno uzrokuju i to da se loše osjećate – stoga srežite ovih šest navika u korijenu i konačno ostvarite željeni uspjeh, piše lifezap.com.

Stvaranje i procjenjivanje
Nemoguće je istovremeno ići naprijed i natrag, nemoguće je u isto vrijeme ići gore i dolje, a isto vrijedi i za um. Kada pokušavate stvoriti nešto, a u isto vrijeme i ocijeniti uspješnost iste te stvari, nikada nećete završiti svoj projekt. Prvo morate otkriti što želite stvoriti, kako će to funkcionirati, planirati – tek tada ćete moći izraditi projekt ili proizvod, a kada je kreiran i implementiran, tek onda ga možete ocijeniti. Stoga, zapamtite, nekim stvarima je potrebno dati vremena i ne treba pokušavati činiti dva oprečna posla u isto vrijeme.

Mislite da ste stručnjak
Sindrom stručnjaka još je jedna navika ljudi koji ‘ubijaju’ svoju inteligenciju. Kada smatrate da ste stručnjak za sve i svašta, prestajete učiti. U tome slučaju nikada nećete biti dovoljno ponizni da biste saslušali druge i učili iz njihovih iskustava. To će vas samo vratiti korak unatrag i umanjiti vašu inteligenciju. Budite otvoreni prema spoznaji da niko ne zna sve i da vam svako može pomoći da naučite nešto novo. Ne samo da ćete tako imati mogućnost naučiti nove stvari, već ćete ispasti manje neuki pred drugima.

Strah
Ako se uvijek bojite neuspjeha, nikada nećete isprobati nešto novo. Vrlo je vjerojatno da ćete više nego jednom doživjeti neuspjeh, pogotovo ako nikada do tada niste radili ništa slično. No činjenica je da ako nikada ne pokušate, nikada nećete ni znati, nikada nećete postati bolji i nikada nećete naučiti nove stvari. Dakle morate eliminirati strah i prihvatiti činjenicu da neuspjeh dolazi sa svime novim što ćete pokušati.

Nedostatak povjerenja
Ovo ide pod ruku sa strahom od neuspjeha. Ako uvijek vjerujete da ćete zabrljati i nemate povjerenja u ono što radite, nikada nećete učiti i rasti. Imajući povjerenja u sebe, čak i ako radite nešto krivo, moći ćete učiti i napredovati, a samim time kretati se naprijed. Tako ćete i razvijati inteligenciju, učiti nove stvari i doživjeti nove stvari u životu.

Stvaranje granica
Iako, naravno, morate imati određene granice, kao što su one po pitanju financija i kapaciteta, prilikom stvaranja lažnih granica kočite svoju inteligenciju i sposobnost učenja. Kada sebi postavite nepotrebne prepreke, neke stvari nikada nećete ni pokušati ostvariti. Tako ne samo da ćete ‘ubiti’ svoju inteligenciju, već ćete same sebe spriječiti da isprobate i naučite nove stvari koje vas eventualno mogu učiniti uspješnom osobom.

Pijenje
Iako je ponekad vrlo ugodno popiti čašu alkoholnog pića, ono ometa inteligenciju i sposobnost shvaćanja stvari. Dakle povremeno pijenje alkohola neće uništiti ćelije u mozgu, ali trebali biste znati da on neće pomoći prilikom učenja novih stvari. Alkohol bi se trebao konzumirati u manjim količinama i ne prečesto ako ne želite naštetiti svom mozgu i uzrokovati probleme s učenjem u budućnosti.

Izvor: Tportal

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti