Nakon kćerkine smrti oglasio se Milić Vukašinović

Piše: Redakcija

Nakon što je Maja Avdibegović u utorak uvečer pronađena mrtva u stanu u Sarajevu, oglasio se njen otac Milić Vukašinović, koji je kazao kako nije slutio tragediju. Milić i njegova supruga boravili su prethodnih dana u Sarajevu kod Maje, no, prije njene smrti vratili su se u Beograd.

– Suzana i ja smo sjedili s Majom, pričali smo, sve je bilo u najboljem redu. Obećala mi je da će biti normalna i da se više neće drogirati. Mislio sam da će sve krenuti na bolje, jer je pokrenula neki biznis s dečkom, planirali su da idu i na more. Mi smo se u Beograd vratili u utorak uvečer, a ona je u to vrijeme umirala u Sarajevu. Meni su tek ujutro javili da mi se kćerka predozirala. Kažu da je preminula oko ponoći – kaže Milić za “Informer”.

Kazao je kako se psihičko stanje njegove kćerke pogoršalo kada joj je Centar za socijalni rad u Sarajevu prošle godine oduzeo sinove.

– Ubijalo ju je što djecu viđa jednom sedmično i zbog toga je imala suicidne misli. Početkom juna je pokušala da se ubije. Djecu su joj oduzeli upravo zbog toga što je imala problem s narkoticima. Ja sam joj govorio da se sve može riješiti i da joj deca mogu biti vraćena samo ukoliko ostavi drogu i bude čista. Čak su mi i ljudi iz tamošnjeg Centra za socijalni rad, u kojem je djecu viđala svakog petka, rekli da će joj biti vraćena, ali prvo njeno stanje mora da se stabilizira – kaže Milić, te dodao kako je prošle godine boravila na psihijatriji u Splitu, a nakon toga da je nastavila liječenje u Sarajevu.

– Uzimala je terapiju, jer sam je ja natjerao da se skine s heroina. Ubijeđen sam da je od tada, pa sve do utorka uvečer, kada se predozirala, bila čista – kaže Milić za “Informer”.

Krajem prošlog mjeseca u redakciju magazina “Azra” javila se sama Maja. Nije bila oduševljena što je postala tema broj jedan u medijima, željela je objasniti šta se desilo te kobne junske noći kada su svi objavili da je sebi pokušala oduzeti život. Ona je tvrdila drugačije. Napisala je i zamolila da se objavi njena strana priče.

Više čitajte na:

https://www.azra.ba/teme/94483/posljednje-pismo-koje-je-miliceva-kcerka-napisala-magazinu-azra-prenesite-istinu-zbog-moje-djece/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti