Objavljen program 24. SFF-a: Rekordan broj filmova

Piše: Redakcija

Sarajevo Film Festival će ove godine predstaviti  rekordnih 266 filmova iz 56 zemalja.  

– Mislim da smo napravili najbolji program koji daje uvid u sve ono najbolje što se događa u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu. Ove godine imamo rekordan broj filmova, čak 266 filmova iz 56 zemalja koji će biti svrstani u 18 programa. Posebno je važno istaći da ove godine imamo 52 svjetske i 23 međunarodne premijere što govori o povjerenju koje producenti i reditelji imaju u SFF – rekao je Mirsad Purivatra na prijemu za predstavnike medija koji je u upriličen u kinu Meeting Point.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će otvoren 10. augusta projekcijom filma “Hladni rat” reditelja Pawela Pawlikowskog. Film će biti prikazan u sklopu Open Air programa u sklopu kojeg ćemo gledati filmove “Divlji život” reditelja Paula Danoa, “Svi znaju” reditelja Asghara Farhadija, “Kapernaum” rediteljice Nadine Labaki, “Dogman” reditelja Mattea Garronea, “Anđeo” reditelja Luisa Ortega, “Sink or swim” reditelja Gillesa Lellouchea i “The Spy Who Dumped Me” rediteljice Susanne Fogel.

Online prodaja ulaznica počela je  putem zvanične web stranice, a slobodna prodaja počinje 3. augusta u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC-u Sarajevo. Organizatori SFF-a ističu kako ih raduje interes medija i publike za osam dana Sarajevo Film Festivala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti