Veličanstven ispraćaj Olivera Dragojevića

Piše: Redakcija

Ispraćaj legendarnog pjevača Olivera Dragojevića, dostojan njegove veličine, započet je sinoć svečanom misom koja je održana u crkvi svetog Frane u Splitu. Dirljivom obredu prisustvovali su članovi Oliverove porodice, ali i prijatelji i bliski saradnici među kojima su se mogla primijetiti brojna poznata lica poput  Tončija i Vjekoslave Huljić, Gorana Karana, Petra Graše, Stjepana Hausera, Doris Dragović, Tonyja Cetinskog, Gibonnija i drugih.

Gradom su nakon toga odjeknula zvona, a brojni stanovnici Splita su izašli na ulice kako bi zadnji put pozdravili  svog sugrađanina uz čije pjesme su odrasle generacije.  Pretpostavlja se da je bilo prisutno oko deset hiljada ljudi. No, ono što je ovaj ispraćaj učinilo veličanstvenim je to što su u pjevačevom ispraćaju učestvovala dva broda Hrvatske ratne mornarice, kao i približno 500 privatnih brodova koji su uz bakljadu i sirene simbolično isplovili u njegov vječni počinak. 

Podsjećamo, Oliver je preminuo u nedjelju ujutru, a nakon bitke s rakom pluća. Sahrana je planirana za danas u 18 sati, a biće održana u krugu porodice i prijatelja. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti