Allison Mack: Novi detalji o dugo skrivanim zločinima holivudske glumice

Piše: Redakcija

Allison Mack, 35-godišnja holivudska glumica, posljednjih je dana glavna tema novinskih napisa, a sve zbog seksualnog skandala u kojem se našla. Naime, zvijezda serije “Smallville”  trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u domu svojih roditelja u Kaliforniji, a zbog sumnje da je bila desna ruka samoprozvanog gurua Keitha Ranierea, koji je optužen za brojna kaznena djela nad ženama unutar seksualnog kulta NXIVM koji je godinama vodio. 

Iako se za bizarni kult zna od 2017. godine, kada je priču objavio slavni The New York Times, na površinu su sada isplivali novi detalji koji se vežu uz Keitha i Allison, koji su prilikom hapšenja izjavili da su nevini.  Allisonina uloga bila je da kultu dovodi nove žrtve, koje su tamo prisiljavanje na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane, pa čak i žigosane. Spominju se i razne finansijske ucjene koje se tek moraju dokazati. Allison je zapravo Keithu dovodila nove članice koje bi ubrzo postale seksualne robinje koje su morale u svemu ugađati starijim, muškim članovima, a sud je glumici zbog ovih optužbi odredio kućni pritvor uz kauciju od pet miliona dolara. 

Kako se navodi u optužnici, glumica je u “tajno društvo” pokušala uvesti i brojne  filmske i muzičke zvijezde, kao što su glumica Emma Watson i pjevačica Kelly Clarkson. Allison je bila jedna od najdržaih žena samoprozvanog gurua, a navodno je i sama učestvovala u činu ponižavanja jer tako nalaže hijerarhija sekte.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti