Geoinžinjering: Kakav je snijeg zasuo Srbiju, Sloveniju i SAD

Piše: Redakcija

– Najprije sam gledao snimke kojima je preplavljen internet, kako ljudi u SAD pokušavaju “zapaliti” grudve snijega kojima su zasuti. Snijeg koji sadrži veoma malo vode, sporo se topi i ponaša se doslovno kao sintetička vuna. Poslije sam čuo da je sličan snijeg pao i u Slavoniji. Otišao sam na terasu, nagrabio snijega i pratio ga. Cijelog svog života sam na snijegu, skijaš sam, nekada sam bio i takmičar, znam kako izgleda snijeg i kako se ponaša, ovaj sada nije sličan tome. Treba mu pola sata da se istopi i iza njega je ostalo veoma malo vode. Potom sam napravljenu grudvicu “dodirivao” plamenom s upaljača, osjetio se jak smrad na plastiku i grudva je na sebi dobila izgorenu mrlju, kao da je riječ o tkanini a ne vodi u drugom agregatnom stanju – za naš magazin je izjavio Nenad Jovanović, učitelj iz Beograda, koji je otkriće podijelio na svom FB profilu.

Nakon velike pompe u vezi s “umjetnim snijegom” koji je padao po svim dijelovima SAD-a, a čije najveće količine su pronađene u Georgiji, pokrenute su brojne analize materije, piše nexus-svjetlost.com. Iz Hrvatske nas je izvještavao show Bizz portal.

Laboratorijske analize otkrile su da snijeg sadrži velike koncentracije aluminija i barija, a posebno problematičnim se pokazala mala količina vode koja ostaje nakon otopljene mase.

– Ne znam kako bih komentirao ove snimke. Nisam siguran niti da je to moja oblast. Mogu reći samo da je činjenica da su dijelovi Srbije pod smetovima, Hrvatska i Zapadna Bosna okovane ledom, dok je u Sarajevu ugodnih 15 stepeni, posljedica klimatskih promjena – rekao nam je klimatolog Željko Majstorović iz Meteorološkog zavoda FBiH.

Iako ima skeptika koji ne vjeruju da se vremenom upravlja ljudskim rukama, mnogi upozoravaju kako je upravo manipulacija klimom najjače oružje moćnih vojnih sila. Moguće je, tvrde, da je riječ o kemtrejlsima i da je snijeg nastao pod utjecajem hemikalija koje se raspršuju preko Zemlje, ili da je snijeg produkt HAARP-a, odnosno navodnog tajnog oružja Vlade SAD-a kojim se izaziva bilo kakva klimatska promjena i vremenska nepogoda.

[nggallery id=424]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti