Zloglasni producent se brani: Bili smo u vezi, nisam je zlostavljao

Piše: Redakcija

Kontroverzni američki producent Harvey Weinstein, iako pritisnut teškim optužbama, uporno se brani. Jedna njegova navodna glavna žrtva s hollywoodskim producentom bila je u intimnoj vezi niz godina nakon događaja iz optužnice, a Harvey je to dokazao  porukama koje su razmjenjivali, piše 24sata.

Radi se o jednoj od tri žene koje su optužile američkog producenta Harveyja Weinsteina (66) za seksualno uznemiravanje, dok ga je anonimna žrtva optužila za silovanje. Sada je Harvey podnio 150 stranica dokaza u kojima se iz poruka jasno vidi kako nije nikada mogao silovati tu ženu, jer su oni tada bili u vezi.

Prema njezinom iskazu, Weinstein ju je zarobio u hotelskoj sobi u New Yorku i silovao u martu 2013. godine. No, prema elektronssko pošti koju su međusobno razmjenjivali jasno je vidljivo kako su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi najmanje do 2017. godine.

– Nadam se da ću te danas vidjeti, možemo ručati ako imaš vremena – glasila je jedna od poruka između Weinsteina i navodne žrtve. Neke poruke poslane su samo nekoliko tjedana nakon događaja iz optužnice i pokazuju da se žrtva više puta htjela sastati sa svojim “silovateljem”.

– Još te volim. No mrzim osjećaj da ti služim samo za krevet – piše žena u poruci od 8. februara  2017 godine. Advokati  tvrde kako je upravo takav srdačan i prijateljski ton u porukama pokazao da je žena svojevoljno pristala sastati se s Harveyjem te da je u suđenju došlo do niza propusta.

U početku je sudija izdao nalog u kojemu se navodi da se privatne poruke ne mogu koristiti kao dokaz jer bi žrtve mogle izgubiti pravo na anonimnost. U četvrtak je isti taj sudija promijenio mišljenje i odobrio Weinsteinu da koristi poruke kako bi potvrdio svoju nevinost, sve dok je ženin identitet zaštićen. Sada, s novim dokazima na sudu, hollywoodski producent  traži da se protiv njega prekine krivični postupak.

Londonska  policija istražuje tužbe protiv njega, od kojih su neke još iz 1980. godine. Za razliku od SAD-a, ne postoji zastara za slučajeve seksualnog zlostavljanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, što znači da bi incidenti stari čak nekoliko deceniji mogli završiti na sudu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti