Hollywood protjeruje Trumpa: Uklanjaju mu zvijezdu sa Staze slavnih

Piše: Redakcija
 

Lokalna vlast u Los Anđeleu jednoglasno je odlučila da se zvijezda predsjednika SAD Donalda Trumpa zauvijek ukloni sa Staze slavnih u Hollywoodu.

Odluku je saopćio gradonačelnik John Duran:

– Skupština grada jednoglasno je usvojila rezoluciju kojom se od holivudske trgovinske komore traži da ukloni Trumpovu zvijezdu sa Staze slavnih. Razlog je što je tokom i nakon predsjedničke kampanje 2016. bilo mnogo uznemiravajućih slučajeva Trumpovog ponašanja prema ženama. Za nas su neprihvatljive i njegove odluke o razdvajanju djece od roditelja migranata na granici sa Meksikom, kao i povlačenje iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama – navodi se u saopćenju.

Međutim, odluku će morati da podrži Trgovinska komora koja je u prošlosti odbijala da ukloni zvijezde posvećene ličnostima koje su u karijeri imale kontroverzne poteze poput Kevin Spaceya i Bill Cosbya.

Trumpovu zvijezdu sa Staze slavnih, dva puta su razbijali revoltirani građani.

On ju je dobio 2007. godine kao priznanje za doprinos popularizaciji izbora za MISS univerzuma.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti