Keanu Reeves: Tužna životna priča holivudskog zavodnika

Piše: Redakcija

Poznatog 53-godišnjeg glumca Keanua Reevesa vole baš svi u Hollywoodu. Naime, Keanu je  sasvim običan čovjek koji se uprkos milionima na računu vozi gradskim prevozom, ne nosi skupu odjeću, a  paparazzi su ga često fotografirali kako  pije pivo s beskućnicima  kojima često i pomaže.

No, ono što je manje poznato je da poznatog glumca život nije mazio.

– Većina ljudi zna za mene, ali ne zna moju priču. Kad sam imao tri godine, moj je otac napustio porodicu.  Patim od disleksije što je moje vrijeme u školi učinilo bolnim i moje obrazovanje sporim – rekao je jednom prilikom glumac.

No, to nije sve. Glumac se sa samo 23 godine suočio sa gubitkom prijatelja  Rivera Phoenixa koji se predozirao, a njegova smrt mu je teško pala. Ipak, 1998. godine činilo se kao da je sve krenulo na bolje u njegovom životu nakon što je upoznao Jennifer Syme u koju se, kako je otkrio, zaljubio na prvi pogled. No, svega godinu dana kasnije Jennifer je u 8. mjesecu trudnoće rodila mrtvu kćerku Avu, što je ozbiljno narušilo njihov odnos. Tuga je bila prevelika, a svega nekoliko sedmica  kasnije par je prekinuo. Godinu i po kasnije, Jennifer je poginula u teškoj saobraćajnoj nezgodi.  

Image result for keanu reeves

Zbog svega što je proživio na ljubavnom planu, Keanu je nekoliko puta istakao kako je to razlog zašto ne želi ozbiljnu vezu niti djecu. No, ni tu nevoljama nije bilo kraja. Njegovoj mlađoj sestri Kim 2004. godine je dijagnosticirana leukemija.

– Ja sam jedna od rijetkih holivudskih zvijezda koja ne živi u vili, nemam tjelohranitelje i ne nosim skupu odjeću. Iako imam preko 100 miliona dolara, vozim se podzemnom željeznicom i uživam u tome! Na kraju se svi možemo složiti da jaka osoba može preživjeti i najgore tragedije i nastaviti uživati u malim stvarima. Bez obzira na to što vas trenutno muči, možete to pobijediti! Život se isplati živjeti –  napisao je on na društvenim mrežama. 

Pročitajte još