Kako je princeza Diana pobjegla iz sopstvenog zatvora

Piše: Redakcija

Kao i većina brakova i veza između poznatih osoba, tako se na prvu činilo i kako je romansa princeze Diane i princa Charlesa baš poput onih iz modernih bajki. No, to je bilo sve samo ne to. Koliko je bila nesretna u braku, odavno se zna, a nikada nije krila niti da se osjeća kao princeza zatočena u kuli, iz koje nema izlaza.

Koliko je bila nesretna brakom s princom Charlesom, kao i njegovom dugogodišnjom vanbračnom aferom Camillom Parker Bowles, princeza Diana nije nikada krila, a sve to odlučila je u potpunoj tajnosti ispričati u svojoj biografiji.

– Ona je otkrila Dianine osjećaje, njenu borbu s osjećajem izoliranosti, osjećajem da je kao u zatvoru. No, reći to sve javno nije lako, jer ljudi nisu razmišljali da je i ona čovjek od krvi od mesa – otkrio je autor njene biografije „Diana: Her True Story“, Andrew Morton.

Upravo on je pomogao Diani da mu u tajnosti ispriča cijelu priču iz koje je potom nastala i njena biografija objavljena 1992. godine, one iste kada se razvela od princa Charlesa, iako je razvod finaliziran tek četiri godine kasnije.

U vrijeme izlaska niko nije znao da je sav materijal omogućila upravo sama princeza Diana, i to je ostalo tajna sve do njene smrti 1997. godine. Zahvaljujući knjizi, i svemu što je u njoj izrekla, Diana se oslobodila unutrašnjeg nemira i pobjegla iz sopstvenog zatvora.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti