Četvrta noć SFF-a: Svjetska premijera filma “Limunada”

Piše: Redakcija

Četvrta noć 24. Sarajevo Film Festivala započela je svjetskom premijerom filma “Limunada”. Film govori  o tridesetogodišnjoj samohranoj majci iz Rumunije koja posjeduje privremenu američku vizu i radi kao kućepaziteljica u Americi, gdje upoznaje Amerikanca Daniela i udaje se za njega. Nakon što im se u Americi pridruži njen sin Dragos, čini se da su se u Marinom životu konačno posložile sve kockice. Međutim, Mara se u procesu dobijanja američke useljeničke vize, takozvanog zelenog kartona, na svakom koraku suočava s ljudima koji zloupotrebljavaju vlastitu moć i prisiljena je odgovoriti na teško pitanje:  “Koliko daleko je spremna ići kako bi dobila ono što želi?”. 

– Sve što je u filmu se desilo nekome koga znam ili samoj meni. To je kombinacija priča drugih migranata koje sam  upoznala u SAD, i stvari koje su se desile samoj meni. Također sam koristila i neke stvari koje sam pročitala u novinama, koje su se dešavale migrantima – rekla je rediteljica Ioana Uricaru.

Uz ekipu pomenutog filma crvenim tepihom se prošetala i poznata hrvatska lifestyle blogerica Ella Dvornik s vjerenikom Charlesom, kao i  hrvatska voditeljica i novinarka Daniela Trbović koju je javnost upoznala u kvizu “Najslabija karika”.

Foto: M. Kadrić 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti