Otac Meghan Markle ne želi šutjeti: Još jedan intervju kojim će nanijeti štetu kraljevskoj porodici

Piše: Redakcija

Čini se da je medijska pažnja, koju je dobio nakon što se njegova kćerka Meghan Markle udala za princa Harryja, mnogo važnija za 74-godišnjeg bivšeg holivudskog direktora rasvjete Thomasa Marklea, nego sreća njegove kćerke. Uprkos uzastopnim molbama s kraljevskih dvora da prestane s davanjem intervjua, on to nema namjeru poslušati, čak je sada dao još jedan intervju koji će itekako naštetit cijeloj kraljevskoj porodici.

Iako je već unaprijed bio svjestan kako će nakon posljednjeg istupa zauvijek biti isključen iz života svoje najmlađe kćerke, to ga nije previše pogodilo jer je on odlučio još jednom ispričati sve što mu je na duši, pa makar Meghan više nikada ne progovorila niti riječ s njim.

– Samo sam htio reći sve što mi je na duši, a sada želim samo otići na godišnji odmor i pronaći mir – započeo je svoju ispovijest 74-godišnji Thomas Markle uz napomenu kako se više niti ne nada da će mu se kćerka više ikada javiti, znajući itekako dobro da je sam sebi zatvorio sva vrata s Kensingtonskom palačom.

– Želim joj poželjeti svu sreću i neka je Bog blagoslovi – poručio je Markle uz napomenu kako joj je poslao čak dvije čestitke za njen 37. rođendan, koji je bio 4. augustra te da u njemu ipak postoji nada kako će se Meghan za njega ipak brinuti kada postane star i nemoćan.

O svojoj vezi s kćerkom, Markle je rekao:

– Sada smo još udaljeniji nego prije. Samo sam htio pravu vezu kakvu očevi i kćerke imaju. Ako to znači slanje čestitki za Božić i rođendan i okupljanje za praznike, to želim. A druga stvar, ja sam se za svoju majku brinuo posljednjih pet godina njenog života. Moja kćerka je rekla kako će i ona tako brinuti o meni. Ne govorim tu o novčanoj pomoći, već o brizi i to mi je jedino važno.

Dodatno ‘ulje na vatru’ dolio je i otkrivši kako je poklopio princu Harryju kada su telefonski razgovarali netom prije operacije srca koju je imao. Tada ga je princ podsjetio da ne priča s medijima o svojoj kćerki te mu je navodno rekao: „Vidiš što se dogodi kada ne slušaš ono što ti se kaže“, aludirajući na dogovoreni paparazzo.

– Oporavljao sam se od srčanog udara, ležao u krevetu kada su me nazvali, a to što su mi rekli zaista me povrijedilo. Nisu imali ni najmanje poštovanja prema meni. Osjećao sam se kao da misle da je moja krivica što sam završio u bolnici sa srčanim udarom, kao da se moram opravdavati i braniti zbog svega. No, to što sam završio u bolnici zapravo me na kraju ojačalo i više nisam dopuštao da me napadaju. Pitao sam ga: „Bi li radije željeli da sam mrtav pa da me možete oplakivati“, rekao je Thomas Markle dodavši kako je potom svom budućem zetu rekao da bi bar mogli odglumiti da im je žao zbog svega i poklopio slušalicu.

No, priznao je ipak da ga je Harry s potpunim pravom kritizirao zbog dogovorenog paparazza, posebno jer je lagao da se sve odigralo slučajno. Naime, nakon što su objavljene paparazzo fotografije, Harry ga je upitao je li ih zaista dogovorio, na što mu je Thomas Markle odgovorio da nije, nadajući se kako će se izvući s malenom laži.

– Ali onda se sve otkrilo, a ja sam rekao Meghan i Harryju da zbog svega neću doći na vjenčanje. Oni su mi sami rekli da se ne brinem i da dođem – rekao je Markle dodavši kako ga je povrijedilo i to što od svoje kćerke nije, kao 600 ostalih zvanica, dobio službenu pozivnicu za vjenčanje koju bi uokvirio, ali i to što mu na vjenčanju ne bi bilo dopušteno da održi zdravicu.

Naime, tokom telefonskog razgovora rekao je Harryju kako bi volio održati mali govor na ceremoniji, a on mu je potom rekao da o tome mora porazgovarati s Meghan. Njegova kćerka tada mu je rekla da u protokolu nema mjesta za lijepe riječi koje je pripremio. Govor je, navodno, trebao biti o pozivu kada ga je Meghan nazvala da mu ispriča sve o Harryju – piše tportal.hr.

Uprkos svim razmiricama koje su imali, Thomas Markle svojoj je kćerki i zetu poželio sve najbolje, iako je već izjavio kako izgleda prestrašeno kao vojvotkinja, što je sada ‘ispravio’ rekavši kako će se Meghan majčinski ponijeti prema Harryju u njihovu braku.

– Želim im sve najbolje u životu, no ovo sve me neće slomiti. Volim Harryja, volim svoju kćerku i želim im mnogo ljubavi u budućnosti. Nisam ljut ni na jedno od njih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti