Novi lijek za pretilost? Injekcije izbacuju masnoće mokrenjem

Piše: Redakcija

Novi tretman Aqualyx reklamira se kao alternativa liposukciji, a u nastojanju da se smršavi i oblikuje tijelo bez ikakvog truda garantira mokrenje sala van iz tijela. Da bi se masnoće mogle “ispiškiti” potrebno je na kritična mjesta tijela ubrizgati injekciju koja sadrži biljne polimere i veže se sa stijenkama ćelija masnog tkiva. Tada ćelije masnoća pucaju i pretvaraju se u tekućinu koja se jednostavno izmokri, tvrde kreatori tog kontroverznog postupka iz britanske klinike Mills.

Objašnjavaju da se injekcije mogu koristiti na bedrima, trbuhu, koljenima, bradi, stražnjici, leđima, pa čak i vratu te da iako je njihov krajnji rezultat mršavljenje, služe prvenstveno za oblikovanje tijela, piše Daily Mail.

Ovaj tretman djeluje kroz tri sedmice nakon primanja injekcije, a daje vam tijelo o kojem ste sanjali bez straha od povratka tvrdokornih masnoća, objašnjavaju iz klinike. Cijena jedne injekcije iznosi oko 630 KM te je dovoljna za područje podbratka, dok će na trbuhu ili bedrima bit potrebno i do nekoliko tretmana.

Liječnici upozoravaju kako ovakve metode mogu biti opasne po zdravlje i iako mogu biti efikasne, pitanje je koliko su sigurne.

– Opasno je ponovno apsorbirati masne kiseline u krvotok, jer se one pretvaraju u sol i prijete povećanjem nivoa holesterola te povišenjem krvnog pritiska – komentirao je postupak dr. Arun Ghosh iz bolnice Spire u Liverpoolu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti