Video: Svi detalji tek završenog 24. Sarajevo Film Festivala

Piše: Redakcija

Dodjelom nagrada “Srce Sarajeva” za najbolja ostvarenja prošlog četvrtka je na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo završen takmičarski dio 24. Sarajevo Film Festivala, koji je ove godine ljubiteljima sedme umjetnosti donio 266 filmova iz 54 države. Zanimljivo je kako je nekoliko filmova na ovogodišnjem SFF-u fokus stavilo na porodicu i komplicirane porodične odnose.

“Srce Sarajeva” za najbolji igrani film pripalo je ostvarenju „AGA“ Milka Lazarova, a za najboljeg reditelja igranog filma “Srce Sarajeva” uručeno je Ioani Uricaru za ostvarenje „Lemonade“, dok je nagradu za najbolji dokumentarni film osvojio naslov Nebojše Slijepčevića “Srbenka”. Nagradu za najbolji studentski film „Last call“ dobila je Hajni Kis, dok je bh. glumac Ermin Bravo osvojio „Srce Sarajeva“ za najbolji kratki film „Breath“. Leon Lučev je „Srce Sarajeva“ dobio za najboljeg glumca, a najboljom glumicom proglašena je Zsofia Szamosi. U petak, dan nakon što su dodijeljene nagrade najboljima, na nekoliko festivalskih lokacija publika je imala priliku pogledati nagrađene filmove.

U festivalskoj sedmici publika je imala priliku vidjeti odlične filmove, svjetske i regionalne premijere, tako da je program zainteresirao brojne goste, turiste i ljubitelje filma da dođu u Sarajevo, a najbolji pokazatelj je da iz Sarajeva odlaze vidno zadovoljni. Turisti, ali i svi građani Sarajeva, osim u filmovima, imali su priliku uživati i u mnoštvu zabava koje su im domaćini priredili. Bio je ovo još jedan odlično organiziran, a još bolje posjećen Sarajevo Film Festival, kojim je glavni grad BiH pokazao svijetu kakav je domaćin.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti