Vjenčanje skuplje od Dianinog: Udaje se razmažena unuka kraljice Elizabete II

Piše: Redakcija

Nakon vjenčanja princa Harryja (33) i vojvotkinje Meghan Markle (37) u maju ove godine u kraljevskoj porodici slijedi još jedno. U listopadu se udaje princeza Eugenie (28), Harryjeva sestrična, za Jacka Brooksbanka (32).

Vjenčanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa sa sobom je donijelo velike troškove, a ništa bolje neće biti ni s unukom kraljice Elizabete II. za čije se slavlje pretpostavlja da će biti najskuplje do sada, prenose britanski mediji.

U toku su posljednje pripreme za vjenčanje, a kruže glasine da je Eugenie, koja je deveta u redu za britansku krunu, svojom razmaženošću jako razljutila porezne obaveznike koji snose dio troškova njenog vjenčanja. Ostatak će platiti njezini roditelji, princ Andrew (58) i Sarah Ferguson (58).

Za potrebe sigurnosti na dan vjenčanja u Windsoru izdvojeno je oko 1.5 miliona eura, a građani su se pobunili jer nije riječ o prvim članovima monarhije koji će jednog dana zasjesti na tron, piše Daily Mail.

Vjenčanju će prisustvovati mnogo celebrityja. Očekuju se David (43) i Victoria Beckham (44), pjevačica Ellie Goulding (31), manekenke Kate Moss (44) i Cara Delevingne (26), kao i glumac George Clooney (57) i njegova supruga Amal (40) ali i Harryjeva bivša djevojka, Cressida Bonas (29).

Pročitajte još