Nakon što je mladi glumac optužio za silovanje: Glumica pristala na sudsku nagodbu i odštetu

Piše: Redakcija

Italijanska glumica Asia Argento, jedna od najistaknutijih aktivistkinja pokreta protiv seksualnog uznemiravanja #MeToo, nedavno je postigla vansudsko poravnanje po tužbi koju je protiv nje namjeravao da podnese američki glumac i muzičar koji tvrdi da ga je ona seksualno napala kad je imao 17 godina, prenio je New York Times.

Tajms navodi da je Argento (42) platila Jimmiju Bennettu (22), 380.000 dolara nedugo pošto je prošlog oktobra navela da ju je moćni holivudski producent Harvey Weinstein silovao.

Argento i Bennett su 2004. zajedno glumili u filmu “The Heart Is Deceitful Above All Things”, gdje je italijanska glumica tumačila ulogu Bennettove majke prostitutke.

Jimmy Bennett Disney's 'Tangled' Los Angeles Premiere - Arrivals

Bennett je u najavi tužbe naveo da je imao seksualni odnos s Argento 2013. u Kaliforniji, gdje je starosna granica za dobrovoljni seksualni odnos 18 godina.

U najavi je navedeno da je taj susret Benettu ostavio traumu i naškodio njegovoj karijeri, piše njujorški list. Kako je navedeno, Times je dobio sudska dokumenta među kojima je i selfi Argento i Benetta u krevetu.

Asia Argento je postala jedna od najpoznatijih aktivistkinja pokreta #MeToo kada je za magazin Newyorker rekla da ju je Weinstein silovao na Kanskom festivalu 1997, kada je imala 21 godinu. Takođe je rekla da je ostala u vezi s Weinsteinom jer se plašila da ga ne naljuti.

Weinstein  je optužen za seksualne zločine protiv tri žene, ali ne i Asie Argento.

Ni Argento ni Bennett nisu komentarisali navode  lista NYT.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti