Mislite da su naša djeca preopterećena? Pogledajte što mora znati mali George sa samo 5 godina

Piše: Redakcija

Vrtić, engleski, ples, nogomet, gimnastika, karate… Istina je da naša djeca idu na sve više aktivnosti već u vrtiću, ali to nije ništa u poređenju s onim što čeka petogodišnjeg princa Georgea.

Od septembra on kreće u privatnu školu Thomas’s Battersea, koja godišnje košta oko 45 hiljada KM.

Na stranici škole piše da se u njoj obrazuje 560 dječaka i djevojčica u dobi od 4 do 13 godina. Najvažnije školsko pravilo je “budi ljubazan”, a nudi se širok nastavni program koji uključuje umjetnost, balet, dramu, informatiku, italijanski i francuski jezik…

– Naglasak je na skupu temeljnih vrijednosti koje uključuju ljubaznost, samopouzdanje, poniznost i učenje kako biti davatelj, a ne nositelj. Nadamo se da će naši učenici napustiti ovu školu s jakim osjećajem društvene odgovornosti – poručio je direktor škole Simon O’Malley.

Učenici moraju biti vrsni u pisanju, čitanju i razumijevanju pročitanog te s odličnim uspjehom savladati matematiku. Naučit će i kako imati izuzetan rukopis. Nastava iz tjelesnog, koju će George pohađati, uključuje razne sportove, između ostalog gimnastiku, plivanje i golf.

Učenici moraju učestvovati i u debatama, što je priprema za studij filozofije na Oxfordu ili Cambridgeu. Sinu vojvotkinje Kate i princa Williama sigurno neće biti lako, no sva ta znanja očekuju se od budućeg prestolonasljednika.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti