Beauty rutinu prilagodite visokim temperaturama

Piše: Redakcija

Sigurno ste čuli da bi beauty rutina trebala potpuno da se razlikuje u ljetnim i zimskim mjesecima. Naime, glavni razlog za to je to što koža različito reagira na različitim temperaturama, te vam jedan proizvod nikako ne može odgovarati tokom cijele godine. Donosimo vam nekoliko beauty savjeta koji se odnose na to kako biste svoju kožu trebali njegovati tokom ljeta.

1. Koristite proizvode sa što većim zaštitnim faktorom, kako za vrijeme sunčanih, tako i za vrijeme oblačnih dana.

2. Birajte lagane podloge ili tonirane kreme. To svakako znači da trebate izbjegavati teške pudere koji začepe pore i ne daju vašoj koži da diše.

3. Vodite računa o hidrataciji, a to osim unosa veće količine tečnosti podrazumijeva  da koristite kreme i druge proizvode laganije formule i gelaste strukture jer ćete na taj način svom licu pružiti osjećaj osvježenja.

4. Pažljivo birajte proizvode za čišćenje lica, a stručnjaci preporučuju da koristite one koji se zasnivaju na bazi vode.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti