Sudbina srbijanske košarkašice: Sve što je zaradila potrošili su joj bivši momci, a bila je i žrtva zlostavljanja

Piše: Redakcija

Milica Dabović važi za jednu od najboljih košarkašica koju je reprezentacija Srbije ikada imala. No, dok je na terenu uvijek nizala uspjehe, Milici u privatnom životu nisu baš uvijek cvjetale ruže. Naime, ona je otkrila da je često birala “pogrešne” partnere, koji su najčešće bili tu samo da troše njen novac.

– Do sada sam, igrajući košarku, zaradila više od milion eura, ali ništa od toga nije ostalo kod mene. Samo dva stana. Trošila sam puno i s radošću dijelila svima koje volim, a kamo sreće da sam kupila deset Chanel torbi, ali nisam. Najskuplja stvar koju sam sebi priuštila je crveni dvosjed kabriolet koji je moj tadašnji dečko prodao bez mog pristanka. I neka zlo ide s tim. Kupit ću ja novo auto, ali mi je žao što sam takvu osobu uopšte primila u svoju kuću. Porodica i prijatelji su mi za neke momke govorili da nisu za mene, ali to nisam odmah prihvatala i kasno sam progledala – rekla je ona za “BGonline”.

No, to svakako nije jedina životna drama s kojom se ova košarkašica suočila. Naime, ona je u martu 2017. godine govorila o fizičkom nasilju kroz koje je prošla, a kada ju je bivši partner davio, nanio lakše tjelesne povrede i ogrebotine na desnoj ruci, te uzeo njen novac, zbog čega je cijeli slučaj prijavila policiji.

-Trpila sam, vjerovala, i bila oslonac mnogima, međutim, nikada nisam pokazivala koliko mi je teško, jer kao što znate mnogima sam idol, prvenstveno djeci, a ona su moje najveće blago. Cijeli život se borim i vjerujem da mogu da se izborim i s ovim. Shvatila da postoji samo jedno rešenje i da nije bilo drugog načina. Zbog toga sam ga i prijavila – rekla je Milica u intervjuu za naš magazin i dodala da je nasilje tolerirala prilično dug vremenski period.

No, sada je u njenom životu konačno sve na svom mjestu i slavna košarkašica uživa u svakodnevici sa sinom Stefanom.

Izvor: bgonline.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti