Živio je u siromaštvu, a danas supruzi isplaćuje 15 miliona odštete

Piše: Redakcija

Iako su pokušavali demantirati pisanja medija o njihovom razvodu, ljubav između turskog superstara Ozcana Deniza (46) i njegove dvadeset godina mlađe supruge Feyze nije preživjela buru. Par se razveo nakon 15 mjeseci braka prošle godine. Osim svađa, koje su među njima bile sve češće zbog, navodno, Feyzinog nekontroliranog trošenja novca, glumac tvrdi kako njegova mlada supruga nije ispunjavala ni majčinske dužnosti. Okončanje zajedničkog života vjerovatno će se jedno vrijeme povlačiti po sudovima, budući da Feyza već sada, za vrijeme provedeno u braku traži naknadu od 15 miliona funti, prenose turski mediji.

TAJNO VJENČANJE

Zanosni Turčin i Feyze vjenčali su se u martu 2018. godine, nakon godinu veze. Ceremonija je bila zatvorenog tipa, uz prisustvo samo najužih članova porodice i prijatelja.

– Biram život s tobom i tako sam zahvalna što postojiš – napisala je tada zaljubljena Feyza.

Nakon mjesec i po na svijet je stigao i njihov sin Kuzey, ali sreća skladne porodice kratko je trajala. Prvi problemi javili su se nakon osam mjeseci zajedničkog života, kada su i počele spekulacije kako je njihovom braku došao kraj. Cijelu situaciju su pokušali ismijati, tvrdeći da je među njima sve u najboljem redu. No, nije njihov odnos doživio turbulencije samo nakon vjenčanja, i dok su bili u vezi šuškalo se kako mlada Feyza teško podnosi što njen izabranik snima s najljepšim turskim glumicama. Navodno, najveće probleme mu je donio film „Drugi čovjek“ u kojem su mu partnerice bile kolegica iz serije „Snaha“ Asli Enver i Meryem Uzerli. Dvadesetpetogodišnja Feyza je nekako mogla podnijeti Asli, ali zbog ljubavnih scena s Meryem, navodno je doživjela slom, pisali su turski tabloidi. Da u napisima ima malo i istine, potvrdio je i sam Ozcan, koji je nakon premijere filma priznao kako je zaručnica doživjela snimanje.

– Nikako je ne mogu uvjeriti da je to samo posao – kazao je.

Iako se sada ispostavilo da su jedan od razloga razlaza finansije, glumac je uoči vjenčanja napao turske medije jer su pisali da par odbija stati pred matičara zbog predbračnog ugovora.

– Ne znam odakle vam informacija o predbračnom ugovoru. Vjenčanje je privatna stvar. Kako vas nije sramota uznemiravati nas i pisati laži – kazao je Ozcan, koji je sve slobodno vrijeme najradije provodio u porodičnom okruženju, u domu koji je dijelio s majkom svog djeteta. Navodno je toliko vodio računa da njoj ništa ne nedostaje, pa dok je bila trudna, obezbijedio joj  je čak mesne i mliječne proizvode s jedne farme u okolici Istanbula.

O Ozcanovom ljubavnom životu i ranije je mnogo pisano. Prije Feyze bio je u braku s Handan Deniz, koja njihov odnos i nije pamtila po lijepom. Godine 2008., tužila ga je i tražila da vrati novac, jer je njegovu ljubavnicu i njega, navodno, jedno vrijeme izdržavala u Njemačkoj. Kada je izgubila spor na sudu, odlučila je napisati knjigu o njihovom zajedničkom životu, ali ona nikada nije objavljena.

NARODNA MUZIKA

Iako mu u ljubavi i nisu cvjetale ruže, Ozcan je i dalje jedan od najpoželjnijih i najpopularnijih turskih glumaca. Samo od jedne epizode serije „Snaha“, u kojoj glumi zgodnog Faruka, zarađuje 30 hiljada eura. Ipak, to nije uvijek bilo tako.

Odrastao je u siromašnoj porodici s petero djece u istočnom dijelu Turske. Bili su prisiljeni seliti se jer su tražili posao pa je tako glumac često mijenjao adresu tokom djetinjstva. Kada mu je bilo pet godina, skrasili su se na obali Egejskog mora, u gradu Aydinu. S devet godina počeo je nastupati s orkestrom, pjevajući narodnu muziku i svojom zaradom idržavati porodicu. S 15 godina je prekinuo školovanje, osnovao orkestar „Plavo more“ (Mavi Deniz), a onda se kao sedamnaestogodišnjak preselio u Istanbul. Ubrzo odlazi u Njemačku, gdje je nastupao po noćnim klubovima i vjenčanjima.

– Jedno je vrijeme pojam pjevača narodne muzike u široj javnosti doživljavan kao uvreda. Nikad se nisam osjećao iskompleksirano zato što pjevam tu vrstu muzike. Neka me svako zove kako želi – rekao je svojevremeno.

View this post on Instagram

#istanbullugelin #faruk #sonadoğru

A post shared by Özcan Deniz (@ozcandeniz) on

Nakon što ga je, 1992., čuo jedan turski producent i objavio mu album, njegov život se počinje mijenjati iz korijena. Prije nego što je doživio glumačku slavu, objavio je 11 albuma. Kasnije su mu spočotavali da je zbog glume zapostavio muziku.

– Muzika je moj svijet, ona je nešto što me čini kakvim jesam i koju živim u punoj brzini. Ali, istina je. Zahvaljujući filmu, postao sam prepoznatljivo ime – svjestan je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti