Punjeni paradajz možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog

Piše: Redakcija

Punjeni paradajz je lagan i ukusan ručak koji možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog.

Sastojci:

– 4 paradajza

– luk

– šaka svježeg peršuna

– 300g mljevenog mesa

– 2 mješavine začina

– šolja riže

– 2 kašike paradajza iz tube

– maslinovo ulje

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Na maslinovom ulju pirjajte luk s paradajzom iz tube uz povremeno podlijevanje pa dodajte meso i začine. Rižu isperite i skuhajte u slanoj vodi pa ponovno isperite. Dodajte je na meso i umiješajte sjeckani peršun. Paradajz izdubite i napunite nadjevom, složite ih u pleh i prekrijte aluminijskom folijom pa zapecite 20-ak minuta.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti