Napravite tortu za samo 30 minuta

Piše: Redakcija

Za sve sladokusce torta s nektarinama i jogurtom odličan je izbor. Ukusna i jednostavna, a što je najbolje gotova je za čas.

Sastojci:

biskvit

2 jaja

2 kašike šećera

2 kašike brašna

krema

2 dcl slatkog vrhnja

2 dcl jogurta

4-5 nektarina (oko70-80dkg)

5 dkg šećera u prahu

1 vanilin šečer

sok pola limuna

1 kesica (10g) želatine

 

Priprema:

Dobro umutit jaja sa šećerom, dodat brašno, ulit u kalup (20cm) i peć u zagrijanoj rerni na 160°C oko 15-ak min. Biskvit ohladit i ne vadit iz kalupa. Nektarinama ogulit koru i skroz ih smiksati u multipraktiku, može tu bit i više nektarina ili manje. Slatko vrhnje umutit u čvrsti šlag i dodat šećer, vanilin šećer, jogurt, malo limunovog soka i smiksane nektarine, sve promiješat i dodati želatinu Kremu izlite na biskvit i ostavite sve nekoliko sati u frižideru da se stegne, odlično je i kad ga malo ostavite u ledu, kao voćni sladoled. Ukrasite po želji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti