Kada vas opadanje kose treba zabrinuti?

Piše: Redakcija

Opadanje kose je glavni problem koji u jesen muči većinu žena. Stoga ne čudi da su upravo suha kosa, ispucali vrhovi, ispiranje boje, promjene u boji i suho tjeme najčešći problemi na koje se mnogi žale frizeru.

No, sezonsko opadanje kose vas ne treba brinuti ako ne traje duže od tri mjeseca, a normalnim se smatra gubitak do 100 dlaka dnevno.

Krivac za opadanje kose je niska vlažnost zraka vani i ugrijanog zraka u prostorima pa kosa postaje suha i gubi svoju svilenkastost. Kako bi to izbjegli, prilikom pranja kose koristite šampone i maske koje će dubinski hidratizirati vašu kosu i zaštiti je od vanjskih utjecaja.

Osim toga, možete koristiti različita ulja za kosu kao što su arganovo, bademovo i kokosovo kako biste spriječili pucanje kose. Najbolje vam je zatražiti savjet stručne osobe o tome koja bi najbolja maska i šampon bili za vaš tip kose ili napravite neku masku iz kućne radinosti.

Izvor: vecernji.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti